Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мај 08, 2021)
Због многих крвавих сукоба у прошлости, Западни Балкан остаје један од најнапетијих региона у Европи. Упркос релативном миру, тема могућег рата периодично се поново појављује на дневном реду и за то постоји много разлога који су засновани на етничкој и верској основи. Пре свега, ово се тиче територија попут Космета, Босне и Херцеговине и такозване Прешевске долине на југу Србије.
   |    (апр 29, 2021)
Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да је, према његовом мишљењу, познати научник и геније Никола Тесла - Американац. Подсетимо, Тесла је до јуче за Амбасаду САД у Београду био Србин што се може видети и у рекламној кампањи "Ви сте свет", у њеној режији. 
   |    (апр 28, 2021)
Признавањем геноцида над Јерменима 1915-те у Турској Џо Бајден је ударио на Реџепа Тајипа Ердогана због куповине руских ПВО ракетних система С-400. Неки мисле да иза признања стоје исти интереси и мотиви као и 2016-те када су Американци преко незадовољних у турској армији покушали да изведу пуч против Ердогана који је једва сачувао власт и главу.
   |    (апр 28, 2021)
Бубица на реверу градоначелника Драшка Станивуковића у време разговора врха Републике Српске са Александром Вучићем је приоритетно безбедносно питање – оценио је за ТВ Хепи експерт за безбедност Џевад Галијашевић.
   |    (апр 28, 2021)
Лига историчара са тзв. Косова „Али Хадри” тражи од председника САД Џоа Бајдена да званично призна да је у периоду између 1998– 1999. Србија починила геноцид над Албанцима. Ова организација, тачније њен огранак из Дечана, послала је захтев америчком амбасадору Филипу Коснету да изврши притисак на Бајдена и призна геноцид над Албанцима, као што је у суботу признао геноцид над Јерменима, поставши тако први председник САД који је то учинио.
   |   

ПРАВОСЛАВЉЕ ЧУВА ИСТИНУ И ЗАТО ГА НАПАДА СВЕТСКИ АНТИРЕЛИГИОЗНИ ЦЕНТАР

Противрелигиозни центар светске моћи напада суштинску природу човекову, разара породицу као основни темељ друштва, а онда је лако разорити и добру државу, народ и основне религије, те приграбити богатсво читавога света.

Као свог највећег непријатеља тај центар светске моћи доживљава Исуса Христа, Оног Који нас оплемењује и даје нам суштински смисао нашег постојања, љубав, радост и храброст. Врло је сложена и може бити опасна прича о српском народу као прастаром, његовим паганским обичајима и митовима, на начин да се потискује Христос или се чак каже да је „злоупотребљен“ у смислу да је од Њега све почело и на тај начин се заборавља богата историја српског народа, са свим његовим боговима и митовима из прошлости.

Христос не може бити злоупотребљен. Злоупотребљена може бити споменута прича, стратегија, као начин потискивања, игнорисања Христа. Важно је спознати прошлост свог народа што дубље у историји, али приоритет над приоритетима су увек Христос и Његов долазак као централни догађај људског рода, јер је Он наш спаситељ.

Светском друштву се намеће морал који не произлази из религије, из истинских непролазних и непроменљивих вредности, који није ехо природног духовног стања човековог. Њихов морал произлази из диктата противрелигиозног светског центра моћи, а намеће се законима који често озакоњују и неморалност и ненормалност. Такав морал подложан је мењању, разара породицу проткану љубављу и Божијом благодати.

Неканонске одлуке Цариградског Патријарха у вези Украјине су озбиљан покушај разбијања Православља са тешко сагледивим штетним последицама. Чиме и од кога је инспирисан за такво деловање? Све је савршена и сложена „игра“. Бог окреће на добро сва сатанина злодела.

Адама и Еве, Каина и Авеља па до свршетка света постоји јединствен сложен и заокружен процес. Човек је централни субјект тог процеса на кога се делује видљивим и невидљивим силама, Божијим благословом, Духом Светим и сатанском енергијом и његовим духовима.

Човек је у својој суштини добар, али са теретом прародитељског греха и греха својих крвних предака. Зло споља улази у човека. Своје грехе, као терет, генетски преноси на своје потомке. Слобода човекова, од Створитеља му дата је највећа вредност, захваљујући којој он као личност бира и долази до најузвишеније победе – награде или до најдубљег пораза – казне.

 

 

У том јединственом непрекидном процесу у којем све има смисао, узроке и последице, почетак је у сатанском паду и његовој обмани и превари Адама и Еве, врхунац у доласку Исуса Христа, јер је Он Истина, Пут и Живот, а можда свршетак, покајање последњег покајника, можда сатане. Онај који је проузроковао прародитељски грех преваривши прародитеље тај ће проузроковати околности (зло, патњу, страдање и искушења) у којима се човек може искупити (трпљењем, покајањем, и истинском вером) и уз Божију благодат бити спашен. Такво спасење тешко да је могуће без помоћи цркве и крштења. То је велика поука, као она када родитељ допусти свом детету да се „опече“, како би дете научило да спаси живот.

Сатана, из највеће гордости покушава да уништи велико дело Божије, човека, и не само то, него да уништавајући Божијеч човека хоће да створи свог, налик Божијем, али без душе. Он је највећи имитатор, лажов, обманитељ, илузиониста. Човек је кроз своју историју стално под његовим ударом. Тај удар се манифестује преко људи који својом слободном вољом прихватају његов утицај, наређења и преко мисли... Његово најјаче оружје јесте смрт, и то као неминовност и као нерешив проблем. Њом нас хоће покорити. Човек због његовог утицаја себе види трагичним, безнадежним, очајним или  гордо „свемогућим“.

Таквим утицајем анестезира се душа човекова, човек постаје млак, неактиван, чини самоубиство или убиство или због гордости и  лудости, обманут од сатане, човек се против Бога побуни. Онај који је извор зла никада се директно не сукобљава са Богом јер зна резултат, већ индиректно „понижавајући“ уништава Његово дело, човека.

Међутим, Бог унапред зна све и зна кога је човек изабрао, Истину, Пут и Живот. Зато га је на добро створио, због тога постоји вечни оптимизам човеков. Оптимизам, због тога што је недвосмислено човек исправно изабрао. Овде није реч о бројности, већ о суштинском квалитету. Јер, ако тај јединствени процес људског рода изроди само једно мало ја које ће се стопити са великим Ја – има смисла. Јер у том једном великом Ја биће садржана и друга.

Христос је сатанин највећи проблем али нерешив. Зато Га он из човечијег срца, жеља и мисли хоће потиснути. То ради и духовима поднебесја, духом мржње... Човек сам, изолован од друге две стране ништа не може урадити. Он чини добро изабравши снагу Божије благодати или чини зло напајајући се сатанском енергијом. Човек је човеку вук. Ето како човека надахњује. Циљ оправдава средство. Ето како смирује савест. Завади па владај. Његов је начин делања.

 

 

Вешто се топи љубав човека према човеку. Показује се човек као нешто што је зло. Човек прича о човеку зло и наопако, као да и он сам није човек. Чак при томе се и животиње представљају као неко ко је бољи од човека. Коњ, пас, мачка.., бољи су пријатељ од ближњега. То је најава стварања интимног односа са животињама и сексуалног општења са њима, које у будућности може бити озакоњено.

А Бог каже, љуби ближњега свога као самога себе... да буде мир на земљи и добра воља међу људима

За њих, свет је настао пуким случајем, а човек еволуцијом.

За верујућег, у почетку беше Реч... и Бог створи човека.

Намеће се став да је смрт неизбежна, да се о њој не треба размишљати, а све остало је несигурно и уноси несигурност, немир, страх, и колико год човек обезбеди себи материјалну сигурност задобија само привидни мир, док се стварно смирење задобија спојем ума и душе, тако смирен човек који је решио највећи проблем, проблем смрти доноси Божијом благодаћу најбоље одлуке у вези свега. Када би десет људи имали богатство читавог света - онда би они, заражени духом похлепе, почели међусобно отимати и красти један од другог, и када би само један од њих дошао до богатства целог света тада би он зачуо глас, убиј се. Ко није задовољан са постојећим стањем, неће бити ни када задобије цели свет.

Народу и отаџбини потребни су храбри појединци. А храбри су само они који верују у победу над смрћу и у најдубљи смисао. Храброст код људи без Бога претворила би се у гордост, лудост и инат. Са тим осећањима човек би био уништен од сатане. Српски народ и православна црква су се супротставили неправедном, антирелигиозном центру светске моћи. То је трновит и тежак пут, али човек је створен и ради Истине. Ту Истину чува Православље и зато се највише напада.

Где је утеха? Богу је све могуће. Не бој се и радуј се, Христос је међу нама. Јесте и биће. Непролазна нада и највиши смисао. Браћо, Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова. Победимо кризу радом, радујмо се и радимо!

 Пише: Дане ЧАНКОВИЋ, председник СНП Избор је наш (Бањалука)

(Факти.орг)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ