Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(апр 29, 2020)
Високи представник Европске уније Жозеп Борел је оценио да ће криза библијских размера погодити Европу и свет због епидемије корона вируса, "а земље у развоју ће изгубити све приходе, будући да је дошло до краха извоза, цене нафте и сировина, туризам је стао, исто као и дознаке економских емиграната".
   |    (апр 29, 2020)
Жеља Сједињених Држава да организују нову трку у наоружању велика је грешка и погрешна процена Пентагона и Вашингтона и сигурно ће довести до формалног и званичног настанка војног савеза између Русије и Kине.
   |    (апр 29, 2020)
Чињеница да се земљин пол помера и иде ка Русији узнемирила је многе на Западу чак и врло озбиљне научнике који у томе виде заверу Русије. Да ли сте знали да се магнетни северни пол планете Земље за две године помери за растојање између Београда и Новог Сада.
   |    (апр 22, 2020)
Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош сматра да Европска унија у циљу борбе против ковида 19 и опоравка од последице пандемије треба да предузме мере какве се обично предузимају само изузетно у кризним временима, а које подразумевају издавање и продају обвезница без рока доспећа за које није потребно отплаћивати њихову номиналну вредност.
   |    (апр 21, 2020)
Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.
   |   

ОКУПЉАЊЕ БИЛДЕРБЕРГА У ДРЕЗДЕНУ

У Дрездену је јуче почео редовни састанак Билдербершке групе. Форум представника светске плутократије ће трајати три дана. Као и увек, од медија и нежељених гостију глобалисте штити не само полиција, него и војска. На дневном реду су горућа питања: шта да се ради са Русијом и Кином, Сирија и Блиски Исток, будућност ЕУ и перспективе Брегзита, миграција и растућа популарност десничарских евроскептичних партија у Европи, Доналд Трумп, геополитика енергетских ресурса и глобалних прекаријата.

Форум мондијалиста

Билдербершка група представља један од најзатворенијих форума светске глобалистичке елите. Створена је 1954. године, када су се шефови великих западних корпорација, политичари и представници служби безбедности окупили у холандском граду Остербеку. Сврха стварања Билдербершке групе била је приближавање европских и америчких елита, и промоција атлантистичких идеја. Од самог почетка, ову иницијативу је подржала ЦИА, породица Рокфелер и глобалистички кругови у Сједињеним државама и Великој Британији. Сврха Билдербершке групе је остварење глобалне доминације атлантистичке владавине и постепени прелазак на светску владу. Форум је уско повезан са другим глобалистичким институцијама: Америчким саветом за спољне послове (CFR), британским Краљевским саветом за спољне послове (Chatham House) и Трилатералном комисијом, која окупља представнике Сједињених држава, Европе и Јапана.

Учесници сусрета

Према званичном саопштењу самих Билдерберга ове године, на састанку учествује 125 званица. Међу њима су родоначелник америчког реализма Хенри Кисинџер, као и краљ Холандије, представници водећих корпорација, европских и америчких медија. Састанак је прекривен тајне. На Билдербершким окупљањима важи правило Chatham House - сви учесници су слободни да са добијеним информацијама раде шта год пожеле, али не могу да откривају извор информације.

Претње глобализму

Дневни ред састанка Билдербершке групе се бави трендовима савременог света, који према мишљењу глобалиста, угрожавају њихову доминацију. То је пре свега Русија, која представља изазов за америчку хегемонију, раст моћи Кине, криза ЕУ и изгледи за излазак из Уније држава чланица, опасност од доласка на власти Доналда Трампа у Сједињеним државама и растућа популарност континенталистичког, суверенитетског и евроскептичног тренда у Европи, који може да стави упитање евроатлантистичку оријентацију ових земаља.

(Катехон)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ