Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мар 25, 2020)
Русија ће помоћим свим земљама којима је то потребно како би се избориле против пандемије коронавируса, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
   |    (мар 25, 2020)
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов оптужио је америчке медије да објављују неистините информације о ситуацији са короном у свету.
   |    (мар 25, 2020)
Амерички председник Доналд Трамп подржао је планове Саудијске Арабије о потискивању Русије са нафтних тржиша уз помоћ повећања производње, пише „Политико“, позивајући се на неименоване изворе.
   |    (мар 25, 2020)
Пандемија вируса коронa отворила је бројна питања, а једно од њих је и колико заиста знамо о свету у којем живимо, колико се у његовом спознавању ослањамо на званичне податке, умемо ли да препознамо чињенице и да их исправно тумачимо.
   |    (мар 07, 2020)
Мигранти нису окренути према богатим арапским земљама које имају мањак становништва него искључиво према Европи. То личи на геополитички пројекат.
   |   

ВЛАДА САД НАВИКЛА ДА ПОНИЖАВА ДРУГЕ ЗЕМЉЕ, АЛИ ЈОЈ СЕ ВЕНЕЦУЕЛА НЕЋЕ ПОКОРИТИ

Боливарска Република Венецуела одбацује невероватно саопштење објављено јуче, 17. јула 2017. године, од стране Беле куће. То је јединствен документ какав никад пре није виђен, који због свог ниског нивоа и лошег квалитета отежава здраворазумско поимање намера државе агресора.

Без сумње је влада Сједињених Држава навикла да понижава друге нације у међународним односима и стога верује да ће као одговор добити уобичајену послушност.

Ров који влада Сједињених Држава копа у својим односима са Венецуелом отежава целој међународној заједници рационално предвиђање њених акција.

Влада Сједињених Држава без стида показује апсолутну наклоност према насилним и екстремистичким секторима венецуеланске политике који прибегавају тероризму у покушајима збацивања народне и демократске владе.

Морална руина каква је венецуеланска опозиција приволела је председника Трампа да крене у отворену агресију против једне латиноамеричке државе. Није нам јасно ко је могао да напише, а камоли објави, саопштење таквог концептуалног и моралног сиромаштва.

Танки демократски вео је спао са лица венецуеланске опозиције и открио бруталну интервенционистичку силу владе Сједињених Држава, која стоји иза насиља против венецуеланског народа у последња четири месеца.

Ово није први пут да осуђујемо и супротстављамо се тако комичним претњама какве садржи и овај непојмљиви документ.

Позивамо народе Латинске Америке и Кариба, као и све слободне народе света, да схвате опсег бруталне претње изречене у овом империјалистичком саопштењу и одбране суверенитет, самоопредељење и независност као фундаменталне принципе међународног права.

Изворна уставотворна власт одређена у нашем Уставу припада искључиво венецуеланском народу. Чланови Националне уставотворне скупштине биће изабрани директним, универзалним и тајним гласањем свих Венецуеланаца под надзором Националног изборног савета, као што је дефинисано у нашим правним оквирима. То је чин политичког суверенитета републике који нико и ништа не може да заустави.

Уставотворна скупштина ће се одржати!

Данас је венецуелански народ слободан и одговориће сложно на дрску претњу ксенофобне и расистичке империје.

Антиимперијалистичка мисао Ослободиоца је оправданија него икад.

Симон Боливар је написао: „Изгледа да су Сједињене Државе предодређене Провиђењем да америчким континентом сеју беду у име слободе.”

(саопштење Министарства народне власти за спољне послове Боливарске Републике Венецуеле)  

(Факти.орг)   

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО