Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |   

ПОГЛЕДАЈТЕ РЕКЕ КРВИ НА УЛИЦАМА БАНГЛАДЕША! (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

Улице Даке, главног града Бангладеша, су се претвориле у реке крви након што су поплавне воде апсорбовале крв која потиче од жртвовања животиња за исламски празник Еид ал Адха. Хиљаде оваца, говеда и крава су заклане као део обележавања муслиманског празника, и како би биле традиционално подељење сиромашнима. Ипак, јака киша која је пала у уторак, комбинована са лошим градским системом за дренажу отпадних вода, резултирала је катастрофалним условима на улицама.

Фотографије и видео снимци који се брзо шире интернетом показују шокантне сцене у којима становници Даке покушавају да обављају своје свакодневне обавезе окружени рекама крви. Новонастали услови ипак нису зауставили људе да наставе са жртвовањима.

Кандкер Милатул Ислам, директор предузећа које се бави управљањем отпадом у овом граду је рекао да је прикупљање воде проблем који дуго времена оптерећује Даку, и да та компанија ради на решавању проблема.

Грађани су критиковали напоре надлежних да реше проблем. Са друге стране, медији и компаније су оптужили грађане да за жртвовање животиња користе локације близу својих кућа, уместо оних које су предвиђене за ову религијску активност.

Надлежни су обезбедили око 1.000 локација за жртвовање животиња. Међутим, упркос снажној кампањи која је грађане требала да усмери ка њима, то није уродило плодом. Овај празник је почео у понедељак а завршава се у четвртак.

(Правда)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ