Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(феб 26, 2021)
Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су се лидери Европске уније сагласили о неопходности увођења сертификата о вакцинацији.
   |    (феб 18, 2021)
Јенс Столтенберг сматра да НАТО треба да постане платформа за политички дијалог „свих држава које са земљама алијансе имају иста размишљања“. Овоме је додао: да те земље треба да се заједно са НАТО супротставе Русији и Кини.
   |    (феб 18, 2021)
Србији неће бити понуђен ни „смоквин лист“ да се одрекне Косова, каже Срђа Трифковић, спољнополитички уредник часописа „Хрониклс“, поводом изјаве бившег команданта НАТО, генерала Веслија Кларка да је „узајамно признање Србије и Косова“ званична политика америчке администрације и да ће Београд пре или касније морати на то да пристане.
   |    (феб 18, 2021)
Ова изјава долази усред све веће забринутости да су постојеће вакцине мање ефикасне против јужноафричког и бразилског соја короне.
   |    (феб 18, 2021)
Новинарка објаснила шта тачно значе речи Лаврова о прекиду односа између Русије и ЕУ. Русија мора да искористи шансу која јој се указала и да промени формат односа са Европском унијом, који су одавно изгубили смисао и корист.
   |   

ГЕНЕРАЛ РОДОЉУБ АНЂИЋ: ПУНА ПОДРШКА ДРЖАВОТВОРНОЈ ПОЛИТИЦИ МИЛОРАДА ДОДИКА

Удружење "Република Српска - Част отаџбине" огласило се саопштењем за јавност које потписује генерал Родљуб Анђић а у којем изражава пуну подршку председнику Републике Српске Милораду Додику за државотворну политику коју успешно води с циљем очувања Републике Српске. На заједничкој седници одбора оснивача, извршног и главног одбора усвојени су закључци у којима се даје подршка руквоодству Републике Српске у овим веома тешким временима за српски народ. "Газета" вам доноси саопштење у интегралном облику.

• Пресек тренутне ситуције у Републици Српској:

- Политичко стање је изузетно сложено, обзиром на континуирани и појачани отворени сукоб опозиције и владајућих странака, који обилује изјавама мржње, острашћености, са циљем рушења постојеће власти и освајање исте од стране опозиције, без имало воље и намере за неопходни договор обе стране, кад су национални и други виши интереси, као и опстанак РС у питању. 

- Безбедносно стање се додатно компликује и прети да изазове озбиљну кризу, уз могућност ескалације, са несагледивим последицама за РС,: 
      1. Због наставка масовног хапшења и процесуирања бораца претежно српске националности, од стране органа БиХ 
      2. Због различитих активности опозиције у циљу рушења легитимне власти, да уз подршку страног фактора изведу ”обојену револуцију” односно да покушају различитим ванпарламентарним начинима борбе да сруше актуелну власт 
      3. Због радикализације екстремне вахабистичке идеологије на нивоу целе БиХ, и претњи тероризмом повратника из ратова широм света у редовима ИСИЛ-а, али и припадника радикалних елемената у самој БиХ, као и околним земљама, тј. у Рашкој области, и КиМ 
      4. Због отворених и прикривених претњи међународне заједнице (тзв. Бонска овлашћења) уз подршку различитих органа на нивоу БиХ, да изврше хапшење или друге дестабилизујуће радње против грађана, органа РС, укључујући и Председника Републике Српске

- Економско стање – изузетно тешка економска ситуација код свих категорија грађана, посебно у борачкој популацији, код ветерана, и код деце погинулих бораца, велика незапосленост, недостатак страних и домаћих инвестиција, присуство корпупције, монопол у великим државним и јавним предузећима, политичке поделе у друштву, велики јаз између богатих и сиромашних, велики су економски али тиме и безбедносни ризици, и претња стабилности Р.Српске.

• Носиоци активности дестабилизације у Републици Српској

- Заједнички органи БиХ, пре свега Суд и Тужилаштво, СИПА, Уставни суд
- Међународна заједница (њен део) који намеђе унитаризацију БиХ даљим притисцима на РС, и покушајем слабљења њених органа и њене државности, кроз дјеловање Високог представника. 
- Политички представници заједничких органа БиХ из редова српског народа који својим нејединством са ентитетском власти и нечињењем угрожавају РС 
- Министарство сигурности БиХ са министром Драганом Мектићем на челу, и 
СИПА – државна обавештајна и безбедносна агенција са Перицом Станићем на челу, који спроводе одговарајуће активности по налогу Суда и Тужилшаштва БиХ на штету РС, односно, с друге стране, неспроводе активности из својих ресора, на које имају пуно право и могућнотси за самостални рад, на које их додатно обавезује и устав БиХ, а које би ишле у корист РС. 
- Борачка организација РС са њеним руководством и председником генералом Миломиром Савчићем, која се у овим изазовним временима сврстала уз једну политичку опцију против друге, није се издигла изнад политике и интереса појединаца, и није се показала као одлучан стабилизујући фактор у одбрани Р.Српске, који би био у стању да повеже и опозицију и власт, већ на жалост својим (не) чињењем доводи до даљег цепања и слабљења БОРС-а 
- Политичке партије и њихови ”штабови” који кадрирају и воде праве политичке битке за освајање власти и разних позиција, уместо да се боре за опстанак, одбрану и јачање Републике Српске , укључујући и враћање свих одузетих надлежности, гарантованих дејтонским споразумом.

• Правци даљег деловања удружења

- Пуна подршка za одржавање референдума о раду суда и тужилаштва БиХ 
- Подршка испуњењу одлуке из дејтонског споразума, по којој је истекао мандат страних судија, Уставног Суда БиХ 
- Захтев Високим судском тужилачком савету да хитно предузме мјере да се оптужбе и процеси одмах врате у оквире који су дефинисани међунардном пресудом Суда за људска права – случај: ”Мактоуф – Дамјановић”. 
- Захтев за враћање свих одузетих надлежности РС, гарантованих изворним Дејтонским споразумом 
- Подршка и помоћ у максималном јачању комплетног безбедносног апарата РС 
- Истрајавање у захтеву-подршци заустављању процеса хапшења српских бораца 
- Борба за права бораца, њихову категоризацију, боље екномске услове, борба за јединство БОРС-а као и других борачких организација од посебног значаја 
- Разоткривање намера и активности у циљу дестабилизације РС од стране страног фактора, његових домаћих сарадника, као и радикланих исламиста чије деловање иде на штету српског, али и бошњачког и хрватског народа 
- Борба за једниство, за спречавање сваких подела у друштву, и подршка пуном суверенитету РС

• Закључци о апсолутној подршци предсједнику Републике Српске , односно његовој државотворној политици којом води земљу кроз сложене геополитчке процесе

- Сматрамо, у овом сложеном геополитичком тренутку, са којим се суочава Република Српска и цео регион, да њен председник Милорад Додик, уз подршку традиционалних српских савезника, пре свега Русије али делом и Израела, води одлучну, суверену и храбру политику. 
- Стога, је закључак највиших органа нашег удружења које чине доказани ратни команданти са колегама руководиоцима ратних цивилних структура, борци и маса патриотских снага који Републику Српску сматрају данас највећим стубом одбране србског народа, да се максимално подржи председник РС, и на речима и са конкретним делима, све док год буде водио овако одлучну политику, у интересу опстанка и јачања РС, за коју смо се некад борили, и за коју смо, у случају да буде потребно, спремни да се са истом одлучношћу поново боримо, јер је ЧАСТ ОТАЏБИНЕ у питању. 

У име Одбора оснивача, Извршног одбора и Главног одбора

Генерал Родољуб Анђић, председник удружења 

„Република Српска ЧАСТ ОТАЏБИНЕ”

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ