Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(апр 29, 2020)
Високи представник Европске уније Жозеп Борел је оценио да ће криза библијских размера погодити Европу и свет због епидемије корона вируса, "а земље у развоју ће изгубити све приходе, будући да је дошло до краха извоза, цене нафте и сировина, туризам је стао, исто као и дознаке економских емиграната".
   |    (апр 29, 2020)
Жеља Сједињених Држава да организују нову трку у наоружању велика је грешка и погрешна процена Пентагона и Вашингтона и сигурно ће довести до формалног и званичног настанка војног савеза између Русије и Kине.
   |    (апр 29, 2020)
Чињеница да се земљин пол помера и иде ка Русији узнемирила је многе на Западу чак и врло озбиљне научнике који у томе виде заверу Русије. Да ли сте знали да се магнетни северни пол планете Земље за две године помери за растојање између Београда и Новог Сада.
   |    (апр 22, 2020)
Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош сматра да Европска унија у циљу борбе против ковида 19 и опоравка од последице пандемије треба да предузме мере какве се обично предузимају само изузетно у кризним временима, а које подразумевају издавање и продају обвезница без рока доспећа за које није потребно отплаћивати њихову номиналну вредност.
   |    (апр 21, 2020)
Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.
   |   

РУСИЈА ПРИСКАЧЕ У ПОМОЋ: МУП СРПСКЕ ШАЉЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ НА ОБУКУ У РУСИЈУ

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске изразило је значајан интерес за набавку нове опреме, али и неких врста оружја из Руске Федерације, док ће у ту земљу на обуку ускоро бити упућени припадници Специјалне јединице Полиције РС. Потврдио је то за „Независне“ Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, истичући да су детаљи сарадње са једном од најмоћнијих полицијских структура у свету садржани и у протоколу који је прошле године у Москви потписан између Државног министарства унутрашњих послова Русије и МУП-а РС.

Поред тога, а према том потписаном документу, сарадња са руском полицијом требала би се огледати и у размени информација у вези с борбом против тероризма, трговине људима и дрогом. Такође, парафом на тај протокол, који је са начелником Главне управе полиције града Москва и замеником министра унутрашњих послова Русије потписао Лукач, омогућена је и сарадња када је реч о криминалистичкој полиција+и, односно сарадња у истрази најтежих кривичних дела, али и у областима форензике и ДНК анализа, где руска страна такође може помоћи у обуци, пошто располажу вансеријским стручњацима.

„Веома је важна могућност обуке специјалних јединица Полиције РС заједно са руским јединицама, које су веома познате и респектабилне у целом свету“, нагласио је Лукач.

Велики значај у свему томе, како је рекао, имало је лично присуство у објектима, али и на показним вежбама руских специјалаца, посебно оним које се односе на тероризам и разбијање демонстрација.

Такође, током посете делегацији из РС су приказана и најбоља решења када су у питању возила са воденим топовима, али и друга оклопна возила, за шта у догледном времену такође постоји интерес РС. Министар и остали чланови делегације МУП-а РС су приликом посете Москви имали прилику да виде и специјално опремљену собу за психолошку регулацију са фотељама за масажу намењену тамошњој полицији, као и да пробају специјални коктел са кисеоником, као важан фактор те регулације.

И то је, казао је Лукач, занимљива ствар за Полицију РС, тако да би могло доћи до набавке, пошто су се садржаји које нуди та соба показали као важан сегмент у оквиру што бољег обављања полицијског посла. Када је у питању оружје, посебна пажња обраћена је на „калашњиков“, као веома заступљено оружје у полицијским агенцијама на нашим просторима.

(Независне)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ