Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 11, 2019)
Након потреса јачине 7,1 степена који је у петак погодио Kалифорнију, настала је огромна пукотина на површини Земље. Био је то други јаки потрес у 48 сати.
   |    (јул 11, 2019)
Истина је да су Срби представљени у западним медијима као убице, рекао је заменик уредника француског „Фигароа“.
   |    (јун 25, 2019)
Житељи четири општине на северу КиМ — Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока, налазе се на корак од хуманитарне катастрофе јер у продавницама недостаје основних животних намирница.
   |    (јун 25, 2019)
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг запретио је да ће предузети мере уколико Русија не буде испуњавала обавезе према Споразуму о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, који је закључен између САД и СССР-а.
   |    (јун 25, 2019)
Русија, САД и Израел усагласили су се око већине питања поводом регулисања сиријске кризе, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
   |   

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УЧЕЊЕ РУСКОГ ЈЕЗИКА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

У организацији руско-српског Братства" из Бањалуке широм Републике Српке организовани су курсеви за учење руског језика како за оне који желе основни ниво тако и за лица која имају потребу да због посла одлично знају истоимени језик.  Тренутно се курс за чланове ове организације одржава у Бањалуци, Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву. У плану је организовање курсева у Добоју, Брчком и још неким општинама у Српској као и наставак курса у поменутим градовима у оквиру пројекта „Промоција руског језика у Републици Српској“ чија је реализација у току.

Амбасада Русије у БиХ је подржала овај пројекат, а ту су и Руски културни центар „Русский мир“, Одсек за руски и српски језик и књижевност Универзитета у БањаЛуци као и студентске и омладинске организације које заједно дају максималну подршку овој идеји с циљем популаризације Руског језика на нашим просторима.

Као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ и Руским домом из Београда "Братство" је обезбедило могућност да полазници добију светски признат цертификат који издаје Министарство образовања Руске Федерације и Институт „Пушкин“ из Моксве. Тестирање се врши два пута годишње у просторијама Руског дома у Београду. 

Такође као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ најбољи полазници школе руског језика имају могућност да бесплатно похађају летњу школу у Москви у трајању од месец дана на Државном институту за руски језик „Пушкин“.

"Братство" у раду користи најсавременије уџбенике уз пратећи аудио запис по којима ради “Руски дом“ у Београду и летња школа руског језика у Русији. 

Часови се одржавају два пута седмично по два школска часа.

Курс за А1 и А2 ниво траје 4 месеца.
Курс за Б1 ниво траје 6 месеци.

По завршетку курса полаже се тест и затим се добија одговарајућа потврда о похађању курса. Додатна питања и пријаве слати на e-mail: srb-rus_bratstvo@mail.ru

(Велимир Ремић, Агенција Газета)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО