Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(авг 10, 2020)
Пентагон је прави наручилац сателитског система у ниској орбити „Старлинк“, који је распоредила компанија Илона Маска „Спејс икс“, систем ће америчким специјалним снагама омогућити комуникацију у било којој тачки света, изјавио је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
   |    (авг 08, 2020)
Само неколико дана откако је некада највећа хришћанска богомоља, а до скоро и музеј, поново претворена у џамију, инфаркт покосио Османа Аслана.
   |    (авг 08, 2020)
Русија и Кина све више избацују долар у билатералним уговорима, а у поређењу са 2015. годином заступљеност америчке валуте у трансакцијама је скоро дупло мања, преноси јапански лист „Никеи ејжн ривју“.
   |    (авг 07, 2020)
Долазак илегалних миграната у Мађарску, у време док траје пандемија вируса корона, мора бити заустављено по сваку цену јер мигранти представљају опасност по здравље становништва и својеврсну биолошку претњу, рекао је премијер те земље Виктор Орбан.
   |    (авг 07, 2020)
Руска вакцина, коју је направио центар „Гамалеј“, биће регистрована 12. августа, а први ће примити медицински радници и старији становници земље, саопштио је заменик министра здравља Русије Олег Гридњев.
   |   

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УЧЕЊЕ РУСКОГ ЈЕЗИКА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

У организацији руско-српског Братства" из Бањалуке широм Републике Српке организовани су курсеви за учење руског језика како за оне који желе основни ниво тако и за лица која имају потребу да због посла одлично знају истоимени језик.  Тренутно се курс за чланове ове организације одржава у Бањалуци, Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву. У плану је организовање курсева у Добоју, Брчком и још неким општинама у Српској као и наставак курса у поменутим градовима у оквиру пројекта „Промоција руског језика у Републици Српској“ чија је реализација у току.

Амбасада Русије у БиХ је подржала овај пројекат, а ту су и Руски културни центар „Русский мир“, Одсек за руски и српски језик и књижевност Универзитета у БањаЛуци као и студентске и омладинске организације које заједно дају максималну подршку овој идеји с циљем популаризације Руског језика на нашим просторима.

Као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ и Руским домом из Београда "Братство" је обезбедило могућност да полазници добију светски признат цертификат који издаје Министарство образовања Руске Федерације и Институт „Пушкин“ из Моксве. Тестирање се врши два пута годишње у просторијама Руског дома у Београду. 

Такође као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ најбољи полазници школе руског језика имају могућност да бесплатно похађају летњу школу у Москви у трајању од месец дана на Државном институту за руски језик „Пушкин“.

"Братство" у раду користи најсавременије уџбенике уз пратећи аудио запис по којима ради “Руски дом“ у Београду и летња школа руског језика у Русији. 

Часови се одржавају два пута седмично по два школска часа.

Курс за А1 и А2 ниво траје 4 месеца.
Курс за Б1 ниво траје 6 месеци.

По завршетку курса полаже се тест и затим се добија одговарајућа потврда о похађању курса. Додатна питања и пријаве слати на e-mail: srb-rus_bratstvo@mail.ru

(Велимир Ремић, Агенција Газета)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ