Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(окт 04, 2019)
Конфликт између Београда и Приштине, по свему судећи, трајаће поприлично дуго уколико Србија настоји да то питање разреши у своју корист, али онда се поставља друго питање — шта радити са процесом уласка Србије у састав Европске уније, изјавио је директор Института за словенске студије Руске академије наука Константин Никифоров.
   |    (сеп 24, 2019)
Свечаним постројавањем у Центру за обуку у Залужанима, код Бањалуке, данас је званично представљена јединица Жандармерије, нова организациона јединица Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
   |    (сеп 24, 2019)
Заседање Генералне скупштине УН и бројни сусрети које ће у Њујорку имати српски председник Александар Вучић биће својеврстан тест који би требало да покаже да ли се ставови Запада према Србији и косовском питању мењају или се ради о козметичком улепшавању које би нашу земљу требало да преведе преко црвене границе.
   |    (јул 11, 2019)
Након потреса јачине 7,1 степена који је у петак погодио Kалифорнију, настала је огромна пукотина на површини Земље. Био је то други јаки потрес у 48 сати.
   |    (јул 11, 2019)
Истина је да су Срби представљени у западним медијима као убице, рекао је заменик уредника француског „Фигароа“.
   |   

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УЧЕЊЕ РУСКОГ ЈЕЗИКА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

У организацији руско-српског Братства" из Бањалуке широм Републике Српке организовани су курсеви за учење руског језика како за оне који желе основни ниво тако и за лица која имају потребу да због посла одлично знају истоимени језик.  Тренутно се курс за чланове ове организације одржава у Бањалуци, Приједору, Бијељини и Источном Сарајеву. У плану је организовање курсева у Добоју, Брчком и још неким општинама у Српској као и наставак курса у поменутим градовима у оквиру пројекта „Промоција руског језика у Републици Српској“ чија је реализација у току.

Амбасада Русије у БиХ је подржала овај пројекат, а ту су и Руски културни центар „Русский мир“, Одсек за руски и српски језик и књижевност Универзитета у БањаЛуци као и студентске и омладинске организације које заједно дају максималну подршку овој идеји с циљем популаризације Руског језика на нашим просторима.

Као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ и Руским домом из Београда "Братство" је обезбедило могућност да полазници добију светски признат цертификат који издаје Министарство образовања Руске Федерације и Институт „Пушкин“ из Моксве. Тестирање се врши два пута годишње у просторијама Руског дома у Београду. 

Такође као резултат сарадње са Амбасадом Русије у БиХ најбољи полазници школе руског језика имају могућност да бесплатно похађају летњу школу у Москви у трајању од месец дана на Државном институту за руски језик „Пушкин“.

"Братство" у раду користи најсавременије уџбенике уз пратећи аудио запис по којима ради “Руски дом“ у Београду и летња школа руског језика у Русији. 

Часови се одржавају два пута седмично по два школска часа.

Курс за А1 и А2 ниво траје 4 месеца.
Курс за Б1 ниво траје 6 месеци.

По завршетку курса полаже се тест и затим се добија одговарајућа потврда о похађању курса. Додатна питања и пријаве слати на e-mail: srb-rus_bratstvo@mail.ru

(Велимир Ремић, Агенција Газета)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО