Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(феб 26, 2021)
Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су се лидери Европске уније сагласили о неопходности увођења сертификата о вакцинацији.
   |    (феб 18, 2021)
Јенс Столтенберг сматра да НАТО треба да постане платформа за политички дијалог „свих држава које са земљама алијансе имају иста размишљања“. Овоме је додао: да те земље треба да се заједно са НАТО супротставе Русији и Кини.
   |    (феб 18, 2021)
Србији неће бити понуђен ни „смоквин лист“ да се одрекне Косова, каже Срђа Трифковић, спољнополитички уредник часописа „Хрониклс“, поводом изјаве бившег команданта НАТО, генерала Веслија Кларка да је „узајамно признање Србије и Косова“ званична политика америчке администрације и да ће Београд пре или касније морати на то да пристане.
   |    (феб 18, 2021)
Ова изјава долази усред све веће забринутости да су постојеће вакцине мање ефикасне против јужноафричког и бразилског соја короне.
   |    (феб 18, 2021)
Новинарка објаснила шта тачно значе речи Лаврова о прекиду односа између Русије и ЕУ. Русија мора да искористи шансу која јој се указала и да промени формат односа са Европском унијом, који су одавно изгубили смисао и корист.
   |   

ДОДИК: СРПСКА НЕЋЕ ПРИСТАТИ НА УЦЕНЕ СДА

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да се о свим отвореним питањима може разговарати и да је Република Српска увијек била спремна за то, али да је СДА почела са уценама. Коментаришући најаву функционера СДА да су спремни на састанак са СНСД-ом, али да као кључно питање намећу усвајање механизма координације, Додик, који је и председник СНСД-а, наглашава да је први човек СДА Бакир Изетбеговић потврдио да иза састанка о којем говори СДА стоји међународна заједница.

– Нико са мном није контактирао у вези са тим састанком. Немамо никаквих проблема да разговарамо, то смо јасно поручили и премијер Републике Српске и ја. Међутим, нека нико не мисли да ћу пристати да Република Српске бу­де пот­цењена и уцењена – изјавио је До­дик за „Глас Српске“.

Додик је рекао да се о свим отво­ре­ним пи­тањима мо­же раз­го­ва­ра­ти и да је Република Српска увек би­ла спре­мна на то, али да је СДА по­че­ла са уце­на­ма. – По­че­ли су да се по­на­ша­ју као да су они је­ди­на стран­ка у БиХ чи­је зах­те­ве тре­ба сле­ди­ти. Са ме­ха­ни­змом ко­ор­ди­на­ци­је су по­ку­ша­ли да нас пре­ва­ре и све то уз ами­но­вање Са­ве­за за про­ме­не, а са­да по­прављамо оно што су они забрљали. Република Српска је дeо те при­че и мо­ра да се пи­та о ме­ха­ни­зму ко­ор­ди­на­ци­је, а не да га тај­но усва­ја­ју, а он­да да на­но­во гу­би­мо време и по­прављамо ства­ри – истакао је председник Српске.

Према његовим речима, СДА је та ко­ја сме­та свим до­брим ини­ци­ја­ти­ва­ма и кри­ва је за ло­шу атмо­сфе­ру, а не СНСД, јер је СДА по­ку­ша­ла да уцењује Српску. – То им не­ће­мо до­зво­ли­ти и то је на­ше ле­ги­ти­мно пра­во – ре­као је До­дик и до­дао да су и стран­ке Са­ве­за за про­ме­не при­зна­ле да су на ви­ше поља пре­ва­ре­не.

(РТРС)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ