Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мар 25, 2020)
Русија ће помоћим свим земљама којима је то потребно како би се избориле против пандемије коронавируса, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
   |    (мар 25, 2020)
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов оптужио је америчке медије да објављују неистините информације о ситуацији са короном у свету.
   |    (мар 25, 2020)
Амерички председник Доналд Трамп подржао је планове Саудијске Арабије о потискивању Русије са нафтних тржиша уз помоћ повећања производње, пише „Политико“, позивајући се на неименоване изворе.
   |    (мар 25, 2020)
Пандемија вируса коронa отворила је бројна питања, а једно од њих је и колико заиста знамо о свету у којем живимо, колико се у његовом спознавању ослањамо на званичне податке, умемо ли да препознамо чињенице и да их исправно тумачимо.
   |    (мар 07, 2020)
Мигранти нису окренути према богатим арапским земљама које имају мањак становништва него искључиво према Европи. То личи на геополитички пројекат.
   |   

РАДМАНОВИЋ: ПОКУШАЈ ДОМИНАЦИЈЕ ЈЕДНОГ НАРОДА УБРЗАЋЕ ТЕНДЕНЦИЈЕ ЗА РАЗДВАЈАЊЕМ УНУТАР БИХ

Потпредседник СНСД-а Небојша Радмановић оценио је да Бошњаци којих, према објављеним резултатима пописа у БиХ, има 50 одсто желе да остваре начело „један човек – један глас“, те да свима треба бити јасно да ће покушај доминације једног народ убрзати тенденције за раздавајањем унутар БиХ.

Радмановић, који је и делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, поручио је да ће се оваквим преварама из Сарајева и покушајем остваривања доминације појачавати тежње за већом аутономијом која води ка самосталности Републике Српске. Према његовим речима, лажни резултати пописа показаће и лажне економске статистике, БиХ ће имати нереалан бруто друштвени производ по глави становника, а расподела буџетског новца биће непоштена, те се из овог проблема неће једноставно изаћи.

„Попис је крупно политичко питање на којем смо сведочили дилеми жели ли неко некога преварити у БиХ. Из пописа се то јасно види да жели. Не сада, него када је био попис“, рекао је Радмановић за „Вечерњи лист“, издање за БиХ. Он је додао да се за остварење одређених циљева сада почела користити синтагма „према последњем попису“, што је потпуно јасно да је реч о превари.

Говорећи о уставним променама, Радмановић сматра најважнијим да се у БиХ никада не престане разговарати, али да у тим разговорима нико не сме бити искључив. „Овде један народ, мислим на Бошњаке, жели наметнути своје мишљење и то води у неспоразуме“, објаснио је Радмановић.

Радмановић је истакао да не смеју престати разговори о крупним питањима, па се неће догађати проблеми са пописом и применом Споразума о стабилизацији и придруживању, јер је проблем што се више верује неким бирократама из света. „Не мислим овде на администрацију САД него, пре свега, на Европљане који нам компликују ствари“, каже Радмановић.

Радмановић је нагласио да се у овом тренутку не може изгласати прилагођавање Споразума о стабилизацији и придруживању већ ће морати проћи још једно раздобље озбиљних и аргументованих расправа, али не онаквих као што говори председавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић да се ово догађа због предизборне кампање.

Он је нагласио да се, када је реч о механизму координације, сви морају питати, те да не разуме зашто је проблем да се питају и ентитети и кантони, јер је то уставна структура која се мора поштовати.

На питање како гледа на поруку да државни врх Србије није добродошао у Сребреницу, Радмановић је одговорио да Александар Вучић пружа руку свима у регији, чак и када то неки нису заслужили. „БиХ се не може односити тако према суседним државама. Не може и не сме од тога да допусти напад, да се на крају не истражи и заташка и након свега тога каже нисте добродошли“, рекао је Радмановић и запитао ко овде жели у Европу.

(glassrpske.com)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО