Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(апр 29, 2020)
Високи представник Европске уније Жозеп Борел је оценио да ће криза библијских размера погодити Европу и свет због епидемије корона вируса, "а земље у развоју ће изгубити све приходе, будући да је дошло до краха извоза, цене нафте и сировина, туризам је стао, исто као и дознаке економских емиграната".
   |    (апр 29, 2020)
Жеља Сједињених Држава да организују нову трку у наоружању велика је грешка и погрешна процена Пентагона и Вашингтона и сигурно ће довести до формалног и званичног настанка војног савеза између Русије и Kине.
   |    (апр 29, 2020)
Чињеница да се земљин пол помера и иде ка Русији узнемирила је многе на Западу чак и врло озбиљне научнике који у томе виде заверу Русије. Да ли сте знали да се магнетни северни пол планете Земље за две године помери за растојање између Београда и Новог Сада.
   |    (апр 22, 2020)
Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош сматра да Европска унија у циљу борбе против ковида 19 и опоравка од последице пандемије треба да предузме мере какве се обично предузимају само изузетно у кризним временима, а које подразумевају издавање и продају обвезница без рока доспећа за које није потребно отплаћивати њихову номиналну вредност.
   |    (апр 21, 2020)
Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.
   |   

ДАЧИЋ: КОД ВУЧИЋА ЋУ ИНИЦИРАТИ ДА СЕ РЕШИ ДИПЛОМАТСКИ СТАТУС СРПСКО-РУСКОГ ЦЕНТРА У НИШУ

Министар спољних послова Ивица Дачић најавио је да ће наредне недеље покренути иницијативу код премијера Србије Александра Вучића за решавање дипломатског статуса Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

Дачић је за издање Политике од петка казао да је Споразум о условима боравка, привилегијама и имунитетима Српско-руског центра у Нишу “на чекању” од августа 2014. године.

„Већ трећу годину ово изазива сметње у функционисању центра у Нишу, Русија не издваја средства која је наменила, јер није решен статус. Ово питање се мора решити или центар угасити”, рекао је Дачић.

Он је рекао да сличне формулације постоје и у споразуму чланица НАТО и осталих држава чланица програма Партнерство за мир, који је потврдјен у Скупштини Србије 2015. године.

„Западне земље имају примедбе, иако су они то исто, а и више од тога, добили споразумима са Србијом. У предлогу споразума стоји да чланови сталног руског особља центра уживају привилегије и имунитете који се у Србији додељују административно-техничком особљу амбасаде Русије у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима”, казао је Дачић.

Он је рекао да “сви добро знају” да центар у Нишу није војна ни шпијунска база, нити је глобални механизам цивлне заштите више земаља који би сметао систему ЕУ.

„Србија мора да гледа свој интерес, ако већ има билатералне споразуме са другим земљама, онда треба да има и са Русијом јер како неко може оправдати да руски спасилац из центра у Нишу не може да добије статус возача у некој западној амбасади”, додао је Дачић.

(Факти.орг)

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ