Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(апр 29, 2020)
Високи представник Европске уније Жозеп Борел је оценио да ће криза библијских размера погодити Европу и свет због епидемије корона вируса, "а земље у развоју ће изгубити све приходе, будући да је дошло до краха извоза, цене нафте и сировина, туризам је стао, исто као и дознаке економских емиграната".
   |    (апр 29, 2020)
Жеља Сједињених Држава да организују нову трку у наоружању велика је грешка и погрешна процена Пентагона и Вашингтона и сигурно ће довести до формалног и званичног настанка војног савеза између Русије и Kине.
   |    (апр 29, 2020)
Чињеница да се земљин пол помера и иде ка Русији узнемирила је многе на Западу чак и врло озбиљне научнике који у томе виде заверу Русије. Да ли сте знали да се магнетни северни пол планете Земље за две године помери за растојање између Београда и Новог Сада.
   |    (апр 22, 2020)
Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош сматра да Европска унија у циљу борбе против ковида 19 и опоравка од последице пандемије треба да предузме мере какве се обично предузимају само изузетно у кризним временима, а које подразумевају издавање и продају обвезница без рока доспећа за које није потребно отплаћивати њихову номиналну вредност.
   |    (апр 21, 2020)
Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.
   |   

РТ - ТЕЛЕВИЗИЈА КОЈОЈ СЕ ВЕРУЈЕ

Више од 70 милиона људи сваке недеље гледа телевизију РТ, а половина тих људи је свакодневно гледа. РТ се налази међу пет најпопуларнијих информативних канала у САД и у пет највећих пан–регионалних информативних канала у Европи.

„Уочи 10. годишњице РТ компанија ’Ипсос‘ је спровела истраживање међу гледаоцима нашег канала у 38 земаља у свету — у Европи, Азији, Северној и Јужној Америци, на Блиском истоку и у Африци. То је највеће истраживање током постојања телевизије. Свакодневно РТ гледа 35 милиона гледалаца. Успешно конкуришемо телевизијама, које су се одавно профилисале на телевизијском тржишту. Заиста смо успели да се глас РТ чује у читавом свету“, констатовала је главна уредница РТ Маргарита Симоњан.

Према подацима које је добио „Ипсос“, више од 36 милиона људи у 10 европских земаља гледа РТ сваке недеље. У САД његов аудиторијум за тај период прелази 8 милиона гледалаца. На Блиском истоку и у Африци 11 милиона људи сваке недеље гледа ту телевизију, док је у Индији недељни аудиторијум РТ у енглеском говорном подручју 7 милиона људи, што представља 10 одсто тог дела индијског становништва.

Како је објаснила председница „Ипсос конект МЕНАП“ Ели Аун, „истраживање је спроведено како би се скупиле прецизне информације о информативном телевизијском аудиторијуму и његовим потребама у 38 земаља, пре свега према међународним и регионалним информативним телевизијама“. Анкету су спровели сарадници представништва „Ипсос“ на пет континената и то је трајало три месеца. 

РТ је показала блиставе резултате у односу на своје конкуренте. Тако, аудиторијум немачке телевизије „Дојче веле“, која емитује програм већ више од 20 година, броји 50 милиона гледалаца, а француска телевизија „Франс“ између 24 и 45 милиона. Заменик министра за телекомуникације Русије Алексеј Волин сматра да је телевизија „погодила у аудиторијум који је жедан за информацијама“. „РТ говори о догађајима у свету и даје онај поглед који аудиторијуму тренутно недостаје. Ако не постоји плурализам и друге тачке мишљења РТ постаје потребна и популарна због чега је и ушла у петорку водећих телевизија на свету. РТ је брзо могла да постане релевантна за инострани аудиторијум што потврђују резултати истраживања“, сматра Алексеј Волин.

(http://rs.sputniknews.com)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ