Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мај 08, 2021)
Због многих крвавих сукоба у прошлости, Западни Балкан остаје један од најнапетијих региона у Европи. Упркос релативном миру, тема могућег рата периодично се поново појављује на дневном реду и за то постоји много разлога који су засновани на етничкој и верској основи. Пре свега, ово се тиче територија попут Космета, Босне и Херцеговине и такозване Прешевске долине на југу Србије.
   |    (апр 29, 2021)
Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да је, према његовом мишљењу, познати научник и геније Никола Тесла - Американац. Подсетимо, Тесла је до јуче за Амбасаду САД у Београду био Србин што се може видети и у рекламној кампањи "Ви сте свет", у њеној режији. 
   |    (апр 28, 2021)
Признавањем геноцида над Јерменима 1915-те у Турској Џо Бајден је ударио на Реџепа Тајипа Ердогана због куповине руских ПВО ракетних система С-400. Неки мисле да иза признања стоје исти интереси и мотиви као и 2016-те када су Американци преко незадовољних у турској армији покушали да изведу пуч против Ердогана који је једва сачувао власт и главу.
   |    (апр 28, 2021)
Бубица на реверу градоначелника Драшка Станивуковића у време разговора врха Републике Српске са Александром Вучићем је приоритетно безбедносно питање – оценио је за ТВ Хепи експерт за безбедност Џевад Галијашевић.
   |    (апр 28, 2021)
Лига историчара са тзв. Косова „Али Хадри” тражи од председника САД Џоа Бајдена да званично призна да је у периоду између 1998– 1999. Србија починила геноцид над Албанцима. Ова организација, тачније њен огранак из Дечана, послала је захтев америчком амбасадору Филипу Коснету да изврши притисак на Бајдена и призна геноцид над Албанцима, као што је у суботу признао геноцид над Јерменима, поставши тако први председник САД који је то учинио.
   |   

УНИШТИЋЕ ТУРКЕ ЗА НЕДЕЉУ ДАНА: ПPOPOЧАНСТВА ПРАВОСЛАВНИХ СТАРАЦА ЗА ВРЕМЕ КОЈЕ ДОЛАЗИ

При данашњој потражњи за футуролошким истраживањима смањило се интересовање за огромно духовно, мистичко искуство људи који су умели да погледају у будућност. Њих су од давнина слушали кнежеви и цареви који су ишли у рат. Нису се гадили јасновидаца ни касније. Најпознатији примери су Хитлер и Стаљин. Постоје информације да и данашњи политичари такође користе услуге чувара тајних знања.

У стара времена ниједан војсковођа који држи до себе није смео ни корак да направи пре него што му пророци, гатари или магови не обећају наклоност небеса. Најочигледнији пример из наше историје је поход Тамерлана на стару Рус.

Покоривши све околне земље, прошавши огњем и мачем кроз Средњу Азију, земље Блиског Истока, Кавказа, Египта и Индије, „Гвоздени ћопавац“ је 1395. године кренуо на Рус. У Москви је тада владао син Дмитрија Донског, млади кнез Василиј Дмитријевич, који није имао ни снаге, ни могућности да се супротстави освајачима.

Није могао да рачуна ни на чију помоћ, осим на Божију. И тада је по савету митрополита Кипријана у Руси проглашен свенародни строги пост, а из Владимира је у Москву литијом пренешена позната икона Мајке Божије.

Тамерлану, који се у том тренутку налазио у околини Јелеца , јавио се сан у којем му је жена страшног изгледа у црвеном наредила да се одмах врати назад.

Неко из окружења владара пола света протумачио је тај лик овако: то је Мајка руског Бога, боље је не шалити се са њом.

Свађа с боговима није улазила у Тамерланове планове и он је послао своје снаге на југ. Тако приповедају о чудесном спасењу Руси не само руске, већ и стране, конкретно, источне хронике.

Јасновидци

Један од најчешће помињаних руских пророка је Авељ. Рођен је 1757. године код Туле и постао је монах, а ускоро после прележане болести открио је у себи пророчки дар. Између осталог, предвидео је колико ће Катарина II бити на трону и када ће умрети.

Бесна због његове дрскости, императорка је наредила да се Авељ утамничи у тврђави. Али, датум смрти који је прорекао се у потпуности обистинио.

Следећи објекат монахових пророчанстава био је император Павел Петрович. Након сусрета са светим старцем, он је саставио тајно завештање које је требало отворити 100 година после императорове смрти, коју Авељ није пропустио да му спомене. И опет је био прецизан.

Императору Александру Павловичу бескомпромисни пророк предвидео је Москву предату непријатељу, што је продужило Авељово заточеништво.

Авељ је и умро заточен 1831, а Павлов тестамент је 1901. године отворио брачни пар Романових. Не зна се тачно шта је у њему писало, али очевици тврде да је царска породица тај дан провела у мрачном расположењу, а да је сам цар горко и дуго палкао.

У најпознатије подвижнике духа који су имали дар видовитости и које је поштовала Православна црква спада Серафим Саровски, који је, иако се налазио у мордовским шумама, знао шта се догађа у престоници и другим местима, а предвидео је, на пример, устанак на Сенатском тргу.

Умро је 1833. године, а прорекао је неуспешни Кримски рат, револуцију, погибију династије. Прорекао је и удаљеније догађаје, чак и распад СССР-а, али је свети старац имао чврсту веру у Отаџбину. На крају својих беседа обавезно је напомињао:

„Господ ће помиловати Русију и довешће је путем страдања до велике славе“.

А шта се крије у будућности?

Нећемо стављати акценат на свете старце који су предвидели оно што је данас постало јава, већ ћемо се окренути предсказањима која се тичу будућности која још није наступила.

У њих можемо убројати пророчанства познатог старца, духовника одеског Свето-Успенског манастира Јоне Игнатенка, који је преминуо 2012. године. Он је, између осталог, говорио да ће после његове смрти почети озбиљни немири у Украјини и да ће први Васкрс после ње бити крвав, други гладан, а трећи победнички.

Старац је упозоравао на рат Русије и Америке, који ће почети због треће земље. Биће проливено веома много крви, али ће Русија победити.

О обнављању снажне Русије у савезу са братским православним народима, на челу с једним царем, говорили су многи поштовани старци — наши савременици: Серафим Тјапочкин и Христофор Тулски, блажени Николај Трубин и, наравно, Јероним Санаксарски и Николај Гурјанов.

У прорчанства о руско-турским односима, који су пре само пола године деловали као беспрекорни, могу се сврстати речи два грчка монаха с Атоса: Козме Етолског и Пајсија Светогорца. Свети Козма, који је живео у XVIII веку, говорио је, на пример, о гвозденим птицама које лете по небу, те бљују ватру — о данашњој авијацији.

Предсказивао је телефонску везу: „Цео свет ће бити обавијен једном нити, људи ће разговарати из једног удаљеног места с другим, на пример из Константинопоља с Русијом“. И следеће: „Лопови и разбојници неће више морати да се крију у планинама. Они ће живети у градовима, облачиће се као обични људи, и долазиће усред бела дана да нас покраду“.

Што се тиче онога што се још није догодило, Козма је предвиђао пораз Турака, ослобађање Константинопоља (Истанбула): „Турци ће доћи до (поморске) зоне од шест миља. Једна трећина њих ће погинути, једна ће поверовати у Христа, а једна трећина ће отићи у Кокини Милију“ (место у данашњем Ираку).

С Козмом се слагао и нарочито поштовани у Русији Пајсије, који је умро 1994. године и кога је канонизовала Грчка православна црква: „Град (Константинопољ) ће бити предат Грцима услед рата Русије и Турске. Турци ће бити уништени и збрисани са карте заувек. Биће подељени на 3-4 дела“.

Једном су старца питали о догађајима у бившој Југославији, а он је одговорио: „Данас због Турака Европљани стварају независне државе с муслиманским становништвом (БиХ, Космет). Међутим, ја видим да ће они у будућности деликатно поделити и саму Турску: Дићи ће се Курди и Јермени и Европљани ће затражити признавање независности и права тих народа на самоопредељење. Они ће тада рећи Турској: „Ми смо вам раније учинили услугу, сада на исти начин треба да добију независност Курди и Јермени“.

О току рата се може судити по следећим његовим речима: „Када се Руси спусте у мореузе (Босфор и Дарданели), тада ће друге европске државе рећи: Да и ми кренемо тамо? Запад ће затражити од Русије да изведе своју војску. Она ће то одбити, и тада ће против ње почети да скупљају снаге. Почеће светски рат и Руси ће имати губитке. Гледаћемо кланицу, градови ће постати рушевине“.

„Руси ће желети да изађу у Средоземно море. То ће бити опруга која покреће. Али, то није до краја истина. Истина је да ће их Господ призвати као своје војнике. Спуштајући се, они ће уништити Турке за недељу дана. И када се спусте пријатељи Турске, да би је спасили, тада ће и почети велики сукоб“.

„Светом — наглашавао је старац — увек управља Реч Божија, њиме не управљају ни Американци, ни Европљани. Они могу да владају кратко. Бог им дозвољава да казне сами себе. Наступиће догађаји који ће потрести народе. То још неће бити Други Долазак, али људи ће се вратити вери“.

Пајсије је у своје време предвидео и распад СССР-а, и распад Југославије: „Ватра која је букнула на Балкану ће се проширити. Православни народи Балкана ће се сукобити са НАТО на територији Турске, која ће нестати са карте света. Кипар ће добити велики шамар од Турске, али то ће бити привремено. Из наших корена поново ће се обновити Византија!“.

Извор: fakti.org

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ