Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(апр 29, 2020)
Високи представник Европске уније Жозеп Борел је оценио да ће криза библијских размера погодити Европу и свет због епидемије корона вируса, "а земље у развоју ће изгубити све приходе, будући да је дошло до краха извоза, цене нафте и сировина, туризам је стао, исто као и дознаке економских емиграната".
   |    (апр 29, 2020)
Жеља Сједињених Држава да организују нову трку у наоружању велика је грешка и погрешна процена Пентагона и Вашингтона и сигурно ће довести до формалног и званичног настанка војног савеза између Русије и Kине.
   |    (апр 29, 2020)
Чињеница да се земљин пол помера и иде ка Русији узнемирила је многе на Западу чак и врло озбиљне научнике који у томе виде заверу Русије. Да ли сте знали да се магнетни северни пол планете Земље за две године помери за растојање између Београда и Новог Сада.
   |    (апр 22, 2020)
Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош сматра да Европска унија у циљу борбе против ковида 19 и опоравка од последице пандемије треба да предузме мере какве се обично предузимају само изузетно у кризним временима, а које подразумевају издавање и продају обвезница без рока доспећа за које није потребно отплаћивати њихову номиналну вредност.
   |    (апр 21, 2020)
Министар одбране Александар Вулин каже да су у два инцидента у мигрантским центрима, у Адашевцима и у Крњачи, војници пуцали у ваздух, како би смирили ситуацију.
   |   

ПРОРОЧАНСТВО СВЕТОГ ЛАВРЕНТИЈА ЧЕРЊИГОВСКОГ

Луганск – Гледајући страшна страдања која православни доживљавају на светој земљи у Малорусији, отворимо књигу великог пророка из 20. века, светог Лаврентија Черњиговског. Овај светитељ предсказао је страшне догађаје које ће доживети његов народ руски, али и читаво човечанство. Град Луганск, место је које су некада населили, поред других народа, и Срби. Данас сви они који тамо живе чине последњу одбрану Православља. Украјинска војска подржавана

НАТО државама не преза од сатанистичких пирова, убијајући и голоруки народ. Украјинској бездушној хунти која убија свој народ подршку је дао Ватикан, али и Цариградска Патријаршија која је организовала и пропагандна предавања за подршку хунти у Канади.

Пророчанства

Главни „миротворац“

Преподобни старац Лаврентије Черњиговски често је говорио о антихристу: „Доћи ће време када ће се кошкати, кошкати, и почеће светски рат. А у јеку рата рећи ће: дај да изаберемо једног цара за цео свет. И изабраће! Антихриста ће изабрати за цара целог света и главног „миротворца“ на земљи. Треба пажљиво слушати и бити опрезан! Када буду гласали за једног у целом свету, знајте да је то баш он, и да не треба гласати.“ Снимци покоља над православним народом у Луганску. Осетљиви да не гледају.

За кратко

Схи-архимандрит Теофан је причао да је Баћушка Лаврентије, са осмехом на лицу радосно говорио: „Руси ће се кајати за смртне грехе: што су попустили пред јеврејском нечистотом у Русији и нису заштитили Божјег Помазника Цара, православне цркве и манастире и све руске светиње. Презрели су благочешће и заволели демонску нечистоту. Но, доћи ће до експлозије духовности и Русија ће, заједно са свим словенским народима, образовати моћно царство. Њиме ће владати Цар, православни Божји Помазник. Захваљујући њему, у Русији ће ишчезнути сви расколи и јереси. Православну Цркву више неће прогонити. Свету Русију ће Бог помиловати, зато што је у њој већ било страшно пред-антихристовско време.

Свети Лаврентије

Руског православног цара – Самодржца бојаће се чак и сам антихрист. А све друге државе, осим Русије и словенских земаља, биће под влашћу антихриста и подносиће све оне ужасе и муке описане у Светом Писму. У Русији ће, пак бити процват вере и ликовање, али на кратко, јер ће доћи Страшни Судија да суди живима и мртвима.

Још је Баћушка Лаврентије говорио о духовним лицима и ово: „Увек има и Апостола и јуда. Само се лица мењају, а време је увек једно и исто“.

Баћушка је веома жалио због тога што свештенство скраћује црквене службе, па верујући зато не посећују службе и не одлазе у цркве. Такви свештено-служитељи се неће спасти, а не дају ни другима да се спасу. Уместо недостојних свештено-служитеља служе Анђели, говорио је старац Лаврентије.

Већина свештенства ће погинути

Када би неког рукополагали за свештеника, причала је монахиња А., Баћушка је горко плакао. А на питање сестара зашто тако плаче, он би стугом одговарао: „Многи од ових свештеника ће пропасти због своје небрижљивости и запостављања духовног живота. Већина свештеника ће издати свету Цркву и повућиће народ са собом. Они неће водити бригу ни о свом спасењу, а камоли о спасењу других људи. На крају ће саблазни доћи (а и већ долазе) преко тзв.“пастира“ и тада ће очигледно бити изузетно тешко да се обичан народ спасава!

Страшно време

„Нешто пре него што се антихрист зацари и затворене храмове ће поправљати и уређивати, не само споља, него и изнутра. Позлаћиваће, не само куполе храмова, него и звонике; а кад заврше главни, настаће време зацарења антихриста. Молите се да нам Господ продужи то време ради укрепљења, јер нас очекује страшно време. Обнављање храмова ће трајати све до крунисања антихриста, и код нас ће бити невиђена раскош“ – говорио је старац Лаврентије Черњиговски. „Видите какво се лукавство спрема?“ – наставио је Баћушка са сузама у очима. “Сви храмови ће се купати у раскоши, као никад раније, али у те храмове не треба одлазити, пошто се у њима неће приносити Бескрвна Жртва Исуса Христа. Схватите: цркава ће бити, али православни хришћанин не треба да одлази у њих, јер ће тамо бити све „синагога Сатанина“ (Откр. 2,9)! Опет вам кажем, у те храмове немојте одлазити: благодати у њима неће бити!“

О антихристу на светом месту

„Блажен је и преблажен онај ко не буде пожелео да види и зато не буде видео богомрско лице антихриста. А ко га буде видео и слушао његове богохулне речи и како људима обећава сва земаљска блага, биће преварен и кренуће да му се поклони. И скупа са њим изгубиће вечни живот и гореће у вечном огњу!“

Упитали смо преподобног: „Како ће се то десити?“ Он нам, плачући, одговори: „На светом месту ће стајати гнусоба опустошења и приказиваће скверне прелешћиваче света, који ће обмањивати људе који су одступили од Бога, и твориће лажна чуда. И после њих ће се појавити антихрист! Цео свет ће га угледати одједанпут!“

На питање: „Где на светом месту, да ли у цркви?“,

Преподобни Лаврентије одговори: „Не у цркви, него код нас у дому! Раније се у углу налазио сто са светим иконама, а тада ће се налазити обмањивачке направе за завођење и варање људи. Многи који буду одступили од Истине, рећи ће: морамо да гледамо и слушамо вести. А у вестима ће се и појавити антихрист, и они ће га прихватити.“

О Украјини и Русији

Преподобни Теодосије, игуман Кијево-печерски, је писао, да ми не хвалимо туђу веру и ни у ком случају се не сједињујемо с католицима и не остављамо Православну Веру. Блиски по духу велики архиепископи Лазар Баранович, светитељ Теодосије Черниговски и свети Јован, Митрополит тоболски, — они су се свим силама старали по речи Господа Исуса:

«Да сви буду једно», да се буде са православном Русијом, да би заједно чиинили Свету Рус, и да би се засвагда ослободили од пољског јарма и од гнета јевреја и њихове аренде и да би се избавили од туђег нам католичанства и уније душепагубне, уведене и насађене застрашивањем, насиљем и убиствима. И још је баћушка рекао: «Како не треба делити Пресвету Тројицу, Оца и Сина, и Светог Духа, то је један Бог, тако не треба раздељивати Русију, Украјину и Белорусију. То је заједно Света Рус. Знајте, памтите и не заборављајте.

Царица Јелисавета Петровна је 17. маја 1753. године донела одлуку којом је одредила да се српски граничари населе од Бахмута до Лугања, према Дону. Све олакшице и привилегије које су годину и по дана раније добили досељеници у Новој Сербији биле су потврђене и за оне којима је наложено да се населе у област која је названа Славјаносербија. То је потврђено и указом од 21. маја 1753. године. Насељавање српских граничара у Славјаносербију, са седиштем у Славјаносербску, одвијало се по плану израђеном за размештање српских досељеника у Новој Сербији. Штаб се налазио у тврђави Луганску, коју су Срби подигли 1755. године. „Живот у нашој насеобини прве године био је као, на пример, живот несрећних бродоломаца које су морски таласи избацили на пусто острво, па се тамо хранили земљом, корењем, рибама, птицама и зверкама које улове. Тако смо пали и ми на ту голу степу, на земљиште на коме од створења света нико није живео и где се ни за какав новац ништа није могло набавити. Када је неком нешто затребало, морао је ићи по неколико дана до места где би ту ствар по високој цени најзад нашао“. (Мемоари капетана Симеона Пишчевића).

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ