Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(мар 25, 2020)
Русија ће помоћим свим земљама којима је то потребно како би се избориле против пандемије коронавируса, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
   |    (мар 25, 2020)
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов оптужио је америчке медије да објављују неистините информације о ситуацији са короном у свету.
   |    (мар 25, 2020)
Амерички председник Доналд Трамп подржао је планове Саудијске Арабије о потискивању Русије са нафтних тржиша уз помоћ повећања производње, пише „Политико“, позивајући се на неименоване изворе.
   |    (мар 25, 2020)
Пандемија вируса коронa отворила је бројна питања, а једно од њих је и колико заиста знамо о свету у којем живимо, колико се у његовом спознавању ослањамо на званичне податке, умемо ли да препознамо чињенице и да их исправно тумачимо.
   |    (мар 07, 2020)
Мигранти нису окренути према богатим арапским земљама које имају мањак становништва него искључиво према Европи. То личи на геополитички пројекат.
   |   

САВРЕМЕНО ЧУДО (ИСЦЕЉЕЊЕ ОД РАКА)

Време другачије протиче када сазнате да имате рак и када немате новац да се лечите. Од тог тренутка сваки моменат који живите постаје веома вредан. И баш то се догодило Нини када јој је било 38 година. Доктор јој је рекао да има тумор и да треба да се оперише. Није смела да исприча рођацима о томе, а поготово не мајци јер је боловала од високог крвног притиска, а скоро јој се упокојио супруг. Није могла чак ни својој сестри да каже јер је била у осмом месецу трудноће.  

Нина је била запослена, али није била веома религиозна и никада се није причестила. Ипак, била је на молебнима испред чудотворних мошти светитеља и понекад је одлазила у Цркву. За време службе и акатиста једном Светитељу, Нинини пријатељи су јој рекли да затражи благослов од свештеника.

После службе, једна жена је рекла Нини да оде још једном на преглед. Нина је отишла у једну болницу у којој су јој рекли да проба неоперативан начин лечења. Својим рођацима је рекла да има неких мањих здраствених проблема. Једино је свештенику испричала шта је мучи и питала га за савет. Свештеник јој је дао благослов да чита акатист Светом Теодосију. До тада никада није читала акатист, али је сада целе године читала. 

Парохијани су замолили свештеника и монахе које су познавали да се моле за њу. Нина је проводила много више времена у манастирима и црквама, поготово након сваке хемотерапије. Након сваке службе се осећала боље. 

Пре него што се разболела Нина није веровала у Бога иако је долазила у цркву, јер је тамо осећала радост. У почетку када је одлазила у манастир било јој је тешко да стоји за време службе. Али када се разболела и када су се молили за њу то јој више није представљало проблем.

Нина није имала довољно новца да се лечи, јер њена зарада није била довољно висока. У то време Нина је радила са финансијама и њена супервизорка је одобрила Нини да узме новца колико јој је потребно за лечење. Тако да је Господ уредио да Нина има новца за лечење. Нина је отишла у болницу али није провела ни једну ноћ тамо због молитава Светих Отаца Манастира. Већина пацијената се жалила што треба много да плате да све болничке рачуне. Али због неког чуда Нина није требала много да плати.

Чак и када су Нини рекли други пацијенти да треба да части докторе, медицинске сестре нису хтеле због неког разлога да приме новац. Такође се испоставило да се лек који је Нини потребан већ налазио у болници тако да је било довољно за њу. Нинино лечење је трајало много краће од осталих пацијената. Примала је хемотерапију око четири месеца уз повремено зрачење. 

Пацијенти кажу да је овакво лечење веома болно, али Нина каже да је све издржала због молитве људи који су се молили за њу, али такође и уз помоћ Светитеља кроз Њихове мироточиве мошти. Монашке молитве су помогле да Нина лакше прође кроз лечење и да са стрпљењем издржи бол. Доктори су јој касније рекли да би волели да су сви пацијенти стрпљиви као она. 

Лечење радијацијом смањује број белих крвних ћелија. И код свих пацијената се то догађало осим код Нине. Број белих крвних ћелија је опао код Нине тек последњег дана терапије. Ово чудо Нина поново приписује Светитељима и молитвама.

Од свих пацијената само је Нина одлазила у цркве и манастире и њен опоравак је био лакши. Многи пацијенти нису могли да издрже терапије па су били враћени кући да се одморе. Али када би време прошло морали су да се врате у болницу где су све започињали из почетка. Нина је позивала и остале пацијенте да јој се придруже приликом одласка у манастир али је одазив био слаб. 

Једном су у манастир донели мошти Светог Великомученика Пантелејмона. Са Нином су пошле две пацијенткиње у манастир, једна је скоро имала операцију, а друга је била инвалид. Било је лето и веома вруће, па се Нина бринула да не позли њеним пријатељицама. Све три су издржала чекање од три сата да целивају свете мошти. Ипак, жена која је била инвалид се убрзо упокојила јер није могла да издржи терапије у болници па се вратила кући. Ми сви морамо да се уздамо у помоћ Божију, да идемо у Цркву, и да слушамо докторе у болници. 

После њене болести, Нина је одлазила да се причешћује. У болници је добила статус инвалида трећег степена. Нина се познала са Православном Вером, Светом Литургијом, смислом живота, и бесмртности душе док је била у манастиру. После сваког причешћа њено здравље је било боље. 

Ипак, Нинина болест је веома лоше утицала на њену тироидну жлезду. Након помазања светим уљем њој је било боље. Што су и анализе у болници доказале. Доктори су били изненађени исцељењу јер је дуго користила веома јаке лекове. Данас, Нина више нема проблема са својом тироидном жлездом и хорманска терапија јој више није потребна. 

Тек након три године Нина је испричала о својој болсети њеним рођацима, а они јој нису веровали. Данас иде на контроле сваке две до три године, што значи да је потпуно здрава. Доктори су зачуђени како се Нина потпуно опоравила и више нема статус инвалида. Свештеник је рекао Нини да је исцељена молитвама Светог Теодосија и свих монаха.

Нина каже да Верује да је Господ кроз болест привео Православној Вери. Већ дуго ме је водио ка спасењу, али се то ипак догодило кроз болест. Од своје баке сам добила Икону Пресвете Богородице Казањске и баш на празник те Иконе је један свештеник пристао да буде мој духовни отац иако ме је раније одбио јер је имао много духовне деце и зато што је то велика одговорност. Променио је своје мишљење и баш се радујем од када сам постала његово духовно чедо.

Господ ме је кроз болест привео вери. Он свима помаже да приђу Православној Вери на различите начине само што то људи не примећују.

Светлана Пирогова

Превод са енглеског: чтец Владимир (Србљак) 

(http://www.pravoslavie.ru)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО