Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(феб 26, 2021)
Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су се лидери Европске уније сагласили о неопходности увођења сертификата о вакцинацији.
   |    (феб 18, 2021)
Јенс Столтенберг сматра да НАТО треба да постане платформа за политички дијалог „свих држава које са земљама алијансе имају иста размишљања“. Овоме је додао: да те земље треба да се заједно са НАТО супротставе Русији и Кини.
   |    (феб 18, 2021)
Србији неће бити понуђен ни „смоквин лист“ да се одрекне Косова, каже Срђа Трифковић, спољнополитички уредник часописа „Хрониклс“, поводом изјаве бившег команданта НАТО, генерала Веслија Кларка да је „узајамно признање Србије и Косова“ званична политика америчке администрације и да ће Београд пре или касније морати на то да пристане.
   |    (феб 18, 2021)
Ова изјава долази усред све веће забринутости да су постојеће вакцине мање ефикасне против јужноафричког и бразилског соја короне.
   |    (феб 18, 2021)
Новинарка објаснила шта тачно значе речи Лаврова о прекиду односа између Русије и ЕУ. Русија мора да искористи шансу која јој се указала и да промени формат односа са Европском унијом, који су одавно изгубили смисао и корист.
   |   

САВРЕМЕНО ЧУДО (ИСЦЕЉЕЊЕ ОД РАКА)

Време другачије протиче када сазнате да имате рак и када немате новац да се лечите. Од тог тренутка сваки моменат који живите постаје веома вредан. И баш то се догодило Нини када јој је било 38 година. Доктор јој је рекао да има тумор и да треба да се оперише. Није смела да исприча рођацима о томе, а поготово не мајци јер је боловала од високог крвног притиска, а скоро јој се упокојио супруг. Није могла чак ни својој сестри да каже јер је била у осмом месецу трудноће.  

Нина је била запослена, али није била веома религиозна и никада се није причестила. Ипак, била је на молебнима испред чудотворних мошти светитеља и понекад је одлазила у Цркву. За време службе и акатиста једном Светитељу, Нинини пријатељи су јој рекли да затражи благослов од свештеника.

После службе, једна жена је рекла Нини да оде још једном на преглед. Нина је отишла у једну болницу у којој су јој рекли да проба неоперативан начин лечења. Својим рођацима је рекла да има неких мањих здраствених проблема. Једино је свештенику испричала шта је мучи и питала га за савет. Свештеник јој је дао благослов да чита акатист Светом Теодосију. До тада никада није читала акатист, али је сада целе године читала. 

Парохијани су замолили свештеника и монахе које су познавали да се моле за њу. Нина је проводила много више времена у манастирима и црквама, поготово након сваке хемотерапије. Након сваке службе се осећала боље. 

Пре него што се разболела Нина није веровала у Бога иако је долазила у цркву, јер је тамо осећала радост. У почетку када је одлазила у манастир било јој је тешко да стоји за време службе. Али када се разболела и када су се молили за њу то јој више није представљало проблем.

Нина није имала довољно новца да се лечи, јер њена зарада није била довољно висока. У то време Нина је радила са финансијама и њена супервизорка је одобрила Нини да узме новца колико јој је потребно за лечење. Тако да је Господ уредио да Нина има новца за лечење. Нина је отишла у болницу али није провела ни једну ноћ тамо због молитава Светих Отаца Манастира. Већина пацијената се жалила што треба много да плате да све болничке рачуне. Али због неког чуда Нина није требала много да плати.

Чак и када су Нини рекли други пацијенти да треба да части докторе, медицинске сестре нису хтеле због неког разлога да приме новац. Такође се испоставило да се лек који је Нини потребан већ налазио у болници тако да је било довољно за њу. Нинино лечење је трајало много краће од осталих пацијената. Примала је хемотерапију око четири месеца уз повремено зрачење. 

Пацијенти кажу да је овакво лечење веома болно, али Нина каже да је све издржала због молитве људи који су се молили за њу, али такође и уз помоћ Светитеља кроз Њихове мироточиве мошти. Монашке молитве су помогле да Нина лакше прође кроз лечење и да са стрпљењем издржи бол. Доктори су јој касније рекли да би волели да су сви пацијенти стрпљиви као она. 

Лечење радијацијом смањује број белих крвних ћелија. И код свих пацијената се то догађало осим код Нине. Број белих крвних ћелија је опао код Нине тек последњег дана терапије. Ово чудо Нина поново приписује Светитељима и молитвама.

Од свих пацијената само је Нина одлазила у цркве и манастире и њен опоравак је био лакши. Многи пацијенти нису могли да издрже терапије па су били враћени кући да се одморе. Али када би време прошло морали су да се врате у болницу где су све започињали из почетка. Нина је позивала и остале пацијенте да јој се придруже приликом одласка у манастир али је одазив био слаб. 

Једном су у манастир донели мошти Светог Великомученика Пантелејмона. Са Нином су пошле две пацијенткиње у манастир, једна је скоро имала операцију, а друга је била инвалид. Било је лето и веома вруће, па се Нина бринула да не позли њеним пријатељицама. Све три су издржала чекање од три сата да целивају свете мошти. Ипак, жена која је била инвалид се убрзо упокојила јер није могла да издржи терапије у болници па се вратила кући. Ми сви морамо да се уздамо у помоћ Божију, да идемо у Цркву, и да слушамо докторе у болници. 

После њене болести, Нина је одлазила да се причешћује. У болници је добила статус инвалида трећег степена. Нина се познала са Православном Вером, Светом Литургијом, смислом живота, и бесмртности душе док је била у манастиру. После сваког причешћа њено здравље је било боље. 

Ипак, Нинина болест је веома лоше утицала на њену тироидну жлезду. Након помазања светим уљем њој је било боље. Што су и анализе у болници доказале. Доктори су били изненађени исцељењу јер је дуго користила веома јаке лекове. Данас, Нина више нема проблема са својом тироидном жлездом и хорманска терапија јој више није потребна. 

Тек након три године Нина је испричала о својој болсети њеним рођацима, а они јој нису веровали. Данас иде на контроле сваке две до три године, што значи да је потпуно здрава. Доктори су зачуђени како се Нина потпуно опоравила и више нема статус инвалида. Свештеник је рекао Нини да је исцељена молитвама Светог Теодосија и свих монаха.

Нина каже да Верује да је Господ кроз болест привео Православној Вери. Већ дуго ме је водио ка спасењу, али се то ипак догодило кроз болест. Од своје баке сам добила Икону Пресвете Богородице Казањске и баш на празник те Иконе је један свештеник пристао да буде мој духовни отац иако ме је раније одбио јер је имао много духовне деце и зато што је то велика одговорност. Променио је своје мишљење и баш се радујем од када сам постала његово духовно чедо.

Господ ме је кроз болест привео вери. Он свима помаже да приђу Православној Вери на различите начине само што то људи не примећују.

Светлана Пирогова

Превод са енглеског: чтец Владимир (Србљак) 

(http://www.pravoslavie.ru)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ