Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јан 16, 2020)
НАТО тренутно не поседује средства противракетне одбране која би могла да се супротставе руском систему „Искандер М“ због његове покретљивости, малих димензија и могућности да користи две врсте ракета, сматра војни стручњак Дмитриј Дрозденко.
   |    (јан 16, 2020)
Стручњаци Роскосмоса осмислили су начин како да онемогући другим земљама да преко сателита шпијунирају активности на њеној територији, саопштено је из ове руске свемирске агенције.
   |    (јан 16, 2020)
Цариградски патријарх Вартоломеј решио је да забије нож у леђа Српској православној цркви „легализацијом раскола у Северној Македонији“, одлучивши да се стави у функцију политичких елита које користе религију у својим играма, изјавио је портпарол Московске патријаршије Владимир Лејгода.
   |    (јан 16, 2020)
Државна дума Русије је за новог премијера Руске Федерације именовала Михаила Мишустина.
   |    (јан 16, 2020)
Владимир Путин предложио је велике уставне измене, а један од кључних предлога је приоритет националног права над међународним. Експерти објашњавају да је логично да у Русији руски закони буду изнад међународног права, с обзиром да у једној сувереној држави туђе норме не треба да буду јаче од закона те земље.
   |   

АСТРОЛОГ ВЕЛИМИР РЕМИЋ: БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА БИЋЕ ПОДЕЉЕНА НА ТРИ РЕПУБЛИКЕ

Ни давдесет и две године након потписивања Дејтонског мировног споразума Босна и Херцговина није успела да се издигне и профункционише као самостална држава у којој главну реч неће водити међународни високи представник. Друштво је дубоко подељено, народи завађени и огорчени, а хиљаде младих и образованих људи заувек напуштају земљу у којој су рођени одлазећи у иностранство у потрази са својом срећом и сигурном кором хлеба. 
Више од две деценије у истоименој земљи владају скоро идентичне гарнитуре политичара које су навикнуте на државне јасле и које својом ратнохушачком реториком плаше своје бирчако тело јер је то једини начин да добију сигурне гласове, а својим задњицама продуже ужитак о трошку ове намучене земље. И све ово о чему пишем, записано је у хороскопу БиХ којој прети распад јер државни апарат не функционише, а све су гласнији и Хрвати који желе трећи ентитет и промену изборног закона који би им гарантовао да могу сами себи да изаберу члана председништва БиХ а не као што је то био случај до сада када је већински народ бирао представнике оном мањинском конститутивном народу.

Ера страног утицаја Запада у БиХ се полако завршава. И они су уморни и истрошени јер пројекат јединствене БиХ није успео, а према свему судећи не назире се решење којим би се ова земља могла очувати у садашњем капацитету, не због тога што Република Српска жели дисолуцију, већ због тога што нико није задовољан актуелним стањему БиХ. Сви су незадовољни. Муслимани желе јединствену БиХ, Срби хоће самосталну Републику Срспку, а Хрвати би да обнове некадашњу Херцег Босну коју су утопили у данашњи ентитет звани Федерација БиХ.

У тренутку када је у Паризу 14.12.1995. потписан Дејтонски мировни споразум планете су се наместиле тако да је новостворена државна заједница БиХ са два ентитета „рођена“ у знаке Стрелца и са подзнаком у Бику. Земљан подзнак Бика и његов диспозитор Венера у Јарцу представља Српски народ, док је седма кућа у хороскопу приказана знаком Шкорпије – муслимани. Дакле, јасно видимо опозицију између подзнака и седме куће хороскопа односно између Срба и Бошњака. Седмо поље су и ратови. У тој астролошкој кући налази се Плутон у знаку Стрелца. Плутон су масовна страдања – а Стрелац је страни фактор и западна страна планете Земље па нам је јасно ко је произвео крвави рат између народа у БиХ. Дошло је до поделе и мировног споразума, међутим све је више оних који на глас говоре како је то био само крај првог полувремена. Планете не мирују, оне се крећу, а дошло је и до смене снага у свету па више ни Америка нити западни центри моћи нису толико заинтересовани за стање у БиХ јер имају и превише проблема у свом дворишту, а тек ће да их имају наредне три године. Са друге стране дошло је до стварања мултиполарног света и јачања Русије и Кине на глобалној сцени. Планета Нептун се у хороскопу БиХ налази на самом врху десетог поља хороскопа што многима даје илузију о могућности опстанка овакве земље. Осим тога, Сатурн се сместио на 18 ђавољи степен Риба у десетој кући која приказује владаре ове земље, а сунце у Стрелцу показатељ је трочланог председништва у ком се не зна ко пије, а ко плаћа. Сунце је председник, а Стрелац је знак нечег великог те због због тога и имамо земљу са чак три председника из редова три различите нације и вере.

Венера као владар подзнака Бика сместила се на 21 астролошки степен у деветом пољу хороскопа па видимо да је БиХ са два ентитета настала у иностранству односно да су мировни преговори вођени и потписани под утицајем странаца. С обзиром да су Срби приказани подзнаком Бика и Венером у Јарцу, кроз ову поставку видимо и каква је жеља Срба из БиХ – то је припајање матици Србији у ком ће опет велике силе одиграти најважнију улогу.


Пред нама је веома занимљив и изазован период када је реч о Босни и Херцеговини. Положај планета у наредном периоду показује да ће истоимена земља да се суочи са великом кризом на скоро свим нивоима власти. Та криза имаће везе са изборним законом на нивоу Федерације БиХ. Креће раздор између Бошњака и Хрвата - пред њима је кулминација у 2018. години у којој на јесен треба да буду одржани парламентарни избори. БиХ улази у институционалну кризу.

Врло је могуће да је Бакир Изетбеговић припремио нову апелацију Уставном суду БиХ за 2018. годину коју чува као главни адут за изборе, а то може да буде апелација у вези са именома Република Српска, па ако је поднесе, а Устани суд прогласи неуставним име Република Српска наводећи да тамо не живе само Срби већ и и други народи, кренуће тотални хаос и коначна дисолуција земље. На то нам указују најпре планете Уран и Сатурн. Уран симболички представља револуцију, пубуну, протесте, немире, сепарацију, а знак Бика је територија насељена Србима у БиХ. Уран 15. маја 2018. улази у знак Бика и прво поље хороскопа БиХ. Ту ће да остане скоро осам година. Сатурн 20.12.2017. прелази у знак своје владавине а то је Јарац. Ту је Сатурн веома јак. Јарац је Србија. Сатурн је правда. Улазак Сатурна у знак Јарца донеће исправљање неправде према српском народу али и добијање нечега што су дуго година чекали подносећи огромну жртву.

Поставља се питање избијања рата у таквим околностима. Званичан податак је да БиХ сваке године напусти преко 100.000 младих и веома продуктвних људи. Демографски показатељи су катастрофални, наталитет је у алармантном паду, а бројна села пуста. Па ко ће то да ратује и за чије интересе када и у оволикој земљи нико ништа не ради, привреда је пропала, земља је необрађена, а старо становништво лагано изумире. То нико неће моћи да заустави. До 2026. године требало би да буде решен статус овакве БиХ, а све су прилике да ће да буде подељена на три дела: Републику Српку, Босну и Херцег Босну. Иза тог пројекта стајаће велике силе које ће да се договоре и свакој од три стране омогуће потпуну независност свесни немогућности даљег опстајање овакве нефункционалне државне заједнице.

Велимир Ремић, прогностичар Мундане астрологије
(26.11.2017. године)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО