Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 10, 2020)
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган потписао је данас декрет којим Аја Софија постаје џамија након што је суд поништио одлуку власти из 1934. године којом је та грађевина постала музеј.
   |    (јул 03, 2020)
Земљиште поред Фоче је само једна од 17 локација у РС, коју би Армија БиХ, уз помоћ Уставног суда, да укњижи на своје име, са идејом да једнога дана уз Дрину, стационира и НАТО као сталну војну претњу Србији.
   |    (јул 03, 2020)
Министарство здравља је одобрило још један руски лек против вируса корона на основу фавипиравира, под трговачким називом арепливир. Први авифавир је одобрен крајем маја, а клиничка испитивања су започета тек у априлу.
   |    (јун 22, 2020)
Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао…
   |    (јун 22, 2020)
Велика већина Американаца слабо зна и географију и историју. Неки чак и најкрупније и најважније ствари које нису далека прошлост.
   |   

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: СУМРАК ДИНАСТИЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋ

Неко је једном рекао да мира у БиХ никада неће бити све док су ратне генерације на власти. Изгледа, да се у том смислу ствари приводе крају. У српском и хрватском корпусу, ствари су одавно завршене, сви су ратни команданти или у затвору, или су мртви, једино се код Бошњака/муслимана још породица Изетбеговић политички одржавала на власти.

Бошњачко-исламски фундаментализам

Али Изетбеговић број два, Бакир, дуго је био трн у очима Запада. Тачно је, да је Запад скоро искључиво помагао муслимане, а против Срба, али није био превише задовољан развојем ситуације у тој земљи, боље речено, у том ентитету, Федерацији. Бакир је, како се тврди, наставио дело свог оца, прављењем бошњачке џамахирије. Његова повезаност са исламским фундаментализмом у свету, постала је, изгледа, превише очигледна. Из Федерације је одлазио највећи број особа које су се прикључивале терористима широм света, посебно у Сирији. Обавештајне службе Запада су прогласиле Босну и Херцеговину жариштем исламског тероризма у Европи.

Како заменити радикални ислам умереним

Америка је имала опробану технику за такве случајеве. Дали би „миг“, одобрење, некима од непожељних личности да нешто ураде, а онда би, након тога, те исте особе проглашавала дивљацима, крвницима, агресорима и слично. САД су то, на пример, урадиле у случају Ирака када су практично дале одобрење Садаму Хусеину да нападне Кувајт, а онда су га прогласиле агресором. Слично је било и са Милошевићем када му је речено да је Ослободилачка војска Косова терористичка организација. Када је Милошевић то схватио као одобрење да силом сузбије албански тероризам, онда су САД прогласиле ОВК борцем за слободу, а Милошевића касапином.

Постоји висок степен извесности, да је Бакир пао на исти штос. Дат му је „миг“ да покрене ревизију, жалбу БиХ против Србије за наводни геноцид над Бошњацима, а онда је речено српском политичком корпусу, посебно Савезу за промене, да удари, „из свих артиљеријских оружја“ по Изетбеговићу.

Само слога Србина спаcава

Захваљујући наивности Бакира и његове приглупе тужбе за ревизију, код Срба се десило нешто невероватно. Сви су сложно устали против ревизије, с једне и друге стране Дрине. Најлепше у свему је то, што су БиХ Срби одлучно стали у одбрану Србије, Показало се још једном да је истинска снага Срба Републици Српској, и да би се српство тешко могло без ње одржати. Утопило би се у Сорошеву политику „интернационализације Срба“, а православље би се утопило у католицизам.

Није јасно колико ће ово невероватно јединство Срба трајати, али се показало да је оно итекако могуће и надасве пожељно. Када би се оно стварно одржало, нико им ништа не би могао са стране.

Шта ће бити са ревизијом?

То није јасно. Западу је било најважније да умањи власт Бакира, па и да га скине ако је могуће. Сама ревизија, правно гледано је бесмислена и већ једном одбачена од Међународног суда правде. Али, познавајући макијавелизам Запада, није искључено да ревизију овај суд прихвати као предмет и да она убудуће буде један од притисака на Србију како се не би отргла од својих западних господара.

(Правда)

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ