Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(авг 10, 2020)
Пентагон је прави наручилац сателитског система у ниској орбити „Старлинк“, који је распоредила компанија Илона Маска „Спејс икс“, систем ће америчким специјалним снагама омогућити комуникацију у било којој тачки света, изјавио је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
   |    (авг 08, 2020)
Само неколико дана откако је некада највећа хришћанска богомоља, а до скоро и музеј, поново претворена у џамију, инфаркт покосио Османа Аслана.
   |    (авг 08, 2020)
Русија и Кина све више избацују долар у билатералним уговорима, а у поређењу са 2015. годином заступљеност америчке валуте у трансакцијама је скоро дупло мања, преноси јапански лист „Никеи ејжн ривју“.
   |    (авг 07, 2020)
Долазак илегалних миграната у Мађарску, у време док траје пандемија вируса корона, мора бити заустављено по сваку цену јер мигранти представљају опасност по здравље становништва и својеврсну биолошку претњу, рекао је премијер те земље Виктор Орбан.
   |    (авг 07, 2020)
Руска вакцина, коју је направио центар „Гамалеј“, биће регистрована 12. августа, а први ће примити медицински радници и старији становници земље, саопштио је заменик министра здравља Русије Олег Гридњев.
   |   

ЋЕРАНИЋ: РУСИ СУ ДОВЕЛИ У ПИТАЊЕ ПЛАН ЗАПАДА ДА ПОДЕЛИ СЕВЕР АФРИКЕ И КРЕНЕ У ПОХОД НА КАВКАЗ

Стратези Пентагона користе термин „политички рат“, што у основи представља кратак и крвав сукоб са употребом свих расположивих средстава. До сада је политика користила тајне операције, психолошки рат, меку моћ, културну дипломатију, као и економске притиске у виду онемогућавања кредитних линија и помоћи. Теоретичари Пентагона сматрају да термин „политички рат“ треба да садржи ширу дефиницију у смислу „употребити сва средства укључујући и ванполитичке и дипломатске компоненте“.

Значи: пропагандну, санкције, субверзије, кратки рат. Поједностављено, политички рат је проширена хибридна претња која подразумева конвенционално оружје, односно употребу терориста, терористичких аката, а све с циљем реализације политичких циљева.

 
Из наведених разлога Пентагон је 2015. године објавио Белу књигу (SOF Support to Political Warfare White Paper). У поменутом документу протежира се политички рат јер он пружа алате за проактивне стратешке иницијативе с циљем обликовања одређеног простора. На тај начин се спречавају напади противника (Русија у првом плану)  и онемогућава извођење његовог протуудара.
 
Према стратезима Пентагона тако би се неутралисале и садашње предности које су Руси стекли водећи асиметрични рат. Наиме, према процени Пентагона, Руси ограниченим али софистицираним капацитетима све „држе у шаху“ у Сирији, али су довели у питање и планове о подели севера Африке, и план о походу на Кавказ.
 
С обзиром да су у Сирији заустављени на путу за Кавказ, стратези раде на „паљењу“ централне Азије, користећи првенствено Авганистан, како би се „ватра“ ширила према меком трбуху Русије и према Кини. До тада је Сирија и даље у фокусу, где САД трагају за „првим кораком“, који би био увод у америчку војну интервенцију и улазак трупа САД у Сирију, јер у Алепу гори аларм. Све су прилике да ће се стратези саплести и пасти јер нису схватили јасну поруку Русије. Русија је у Сирији легитимно присутна, уз поштовање свих међународних норми. Путин је уочи руске интервенције у Сирији на седници Генералне скупштина УН упозорио САД да треба да се врате у оквире међународних норми и Повеље УН. На Обамином лицу је била приметна досада и циничан осмех.
 
Након војних удара које је Русија у Сирији извела, осмјеха више није било. Увод у америчку војну интервенцију је брига о хуманитарној катастрофи, коју, наравно, у Сирији проузрокују Руси. У тој функцији је моћ европских медија, али и медији америчких савезника попут Канаде, Аустралије, земаља Комонвелта.
 
Руси се сатанизују на основу режираних снимака у којима се деца ваде испод рушевина. А шта је са децом Либије, Ирака, Југославије? Зашто се не приказују злочини Исламске државе над децом и цивилима? То демократски и професионални медији Запада не објављују да не би узнемирили своје грађане.
 
Извор: Правда

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ