Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јан 19, 2021)
Председник Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај најавио је данас референдум за уједињење с Албанијом. Он је током представљања изборног програма рекао да тзв. Косово не може чекати док други не буду расположени да реше многа отворена питања.
   |    (јан 19, 2021)
Америка покушава да неутралише утицај православља у свету, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, коментаришући поступке васељенског патријарха Вартоломеја и његову сарадњу са САД.
   |    (јан 11, 2021)
Откривен датум обнове СССР-а и духовна престоница Новог Савеза. Невероватна научна прогноза о судбини Совјетског Савеза, коју је чувени математичар Сидик изрекао на главној ТВ СССР-а давне 1990. године, почиње да се остварује.
   |    (авг 10, 2020)
Пентагон је прави наручилац сателитског система у ниској орбити „Старлинк“, који је распоредила компанија Илона Маска „Спејс икс“, систем ће америчким специјалним снагама омогућити комуникацију у било којој тачки света, изјавио је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
   |    (авг 08, 2020)
Само неколико дана откако је некада највећа хришћанска богомоља, а до скоро и музеј, поново претворена у џамију, инфаркт покосио Османа Аслана.
   |   

ЕВО ЗАШТО ЈЕ АМЕРИKА БЛИЗУ СВОГ KРАЈА

Сва царства падају, а америчко је већ у својој терминалној фази. Америка има своје недостатке. Безброј књига их проучава, али често своја поглавља завршавају реченицама како побољшати ствари, док се ретко разматра изводивост тих предложених решења.

Шта ако су недостаци у америчким главним институцијама од Цапитол Хилла до апарата националне сигурности до Федералних резерви непоправљиви? Шта ако се погоршају, шта резултује нерешивом кошмару? Је ли стварност да је Америка већ почела свој неповратни ход, након само 250 година свог постојања?

Ипак, сва царства падају, само је питање времена када ће и Америка кренути путем Рима. У 2014. години, студија коју је делимично финансирала НАСА, упозорила је да би се глобална индустријска цивилизација могла урушиити у блиској будућности. Пад Римског Царства и напредних Месопотамијских царства, сведоче о чињеници да су напредне, софистициране, сложене и креативне цивилизације крхке и несталне.

Велика експлоатација ресурса и неједнака расподела богатства били су кључни за сваки цивилизацијски колапс у последњих 5000 година. Повлаштене елите су похлепно и грабежљиво искориштавале животну средину и људе, истовремено штитећи се од последица. Живот обичних људи се коначно спустио у хаос, стварајући деструктивни вакуум који је избрисао темељне стубове друштва.

Екстракција вишка ресурса и неједнака расподела богатства. Зар то нису проблеми који тренутно погађају Америку и за које постоји неколико предложених решења? Апсурдно је очекивати да политичари или оптерећени грађани решавају ова питања. Политика идентитета, између осталог, угушила је способност грађана да се уједине и реше непосредне опасности.

2008. године, Томас Фингар, бивши председник Националног Обавештајног већа, изјавио је да ће се глобално водство САД-а брзо погоршати у политичким, економским и културним аренама. Глобални трендови овог већа кажу да ће у наредним деценијама САД бити заглибљене у унутрашње кризе као резултат ниског економског раста. Упркос ведром оптимизму америчких политичара, обавештајна заједница је изгледа сигурна да ће социјална нестабилност снажно умањити глобални положај Америке.

Трилогија Мориса Бермана о америчкој империји открива заштно цивилизације не успевају да пруже проницљиве анализе о томе зашто су проблеми Америке непоправљиви и подсећају на прошла царства.

 

 

Ера хегемоније америчког долара ближи се крају

1944. године савезничке снаге су изградиле послератни монетарни поредак. Пошто се Америка цеменирала као надмоћна светска суперсила, договорено је да ће амерички долар званично бити глобална резервна валута. Већина међународних трансакција одвијала би се у америчким доларима. Централне банке у свету би такође држале огромне количине долара. Данас, амерички долар чини 60% глобалних резерви и 80% глоблалних плаћања.

Према глобалним трендовима 2030. године, историјски, америчка доминација је потпомогнута улогом долара као резервне глобалне валуте. Пад долара као глобалне резервне валуте био би једна од најоштријих назнака губитка америчке глобалне економске позиције, еквивалентне смрти . Једноставно речено, тренутни монетарни систем омогућава Америци да плаћа робу и услуге са штампаним доларима. Ако би друге земље одштампале огромне суме новца за куповину увоза, вредност њихове валуте би се срушила на девизном тржишту. Будући да статус резервне валуте у америчким доларима ствара неограничену потражњу за доларима, Америка је весело избацила штампарије како би ојачала војску и купила стране производе.

Сва страна роба која се продаје у америчким трговинама, као и производи произведени у Америци који користе увозне сировине, требало би да су скупљи два до пет пута него сада. Америка води дефицитни трговински рат са скоро свим земљама на свету. Друге земље дају им робу а они им дају штампани новац. Очигледно је да је Америка у прошлом веку смањила своју валуту, а цене свакодневних потрепштина су скупље него половином прошлог века.

Амерички долар није прва резервна валута на свету, нити ће бити последња.

Просечна дужина резервне валуте је 95 година. Да ће амерички долар изгубити свој статус глобалне резервне валуте је неизбежно. То ће довести до тога да американци плаћају много скупље за увозне производе. Kада више не могну платити своје дефиците одштампаним доларима, 1 од 5 американаца који примају федералну помоћ видеће огромна смањења својих бенефиција. Владини службеници биће масовно отпуштени. Пензионери ће добијати само део својих пензија. Хаос ће експлодирати на улицама.

 

 

Америка је само неколико година удаљена од друге финансијске кризе

2008. године, светске Централне банке су спасиле Вол Стрит, а шта ће се догодити када тим банкама буде требала помоћ? Јос од 2008. године, американци су штампали преко 12 трилиона долара како би подржали финансијски систем. Они су направили монструозне пропусте у деоницама, обвезницама и некретнинама. Председништво Доналда Трампа, Брегзит и успон европске деснице су делимични резултати и реакције према западним земљама којима прикривају сломљени монетарни систем на рачун шире јавности.

Џејмс Ричард у „Путу ка пропасти“ каже да глобални тајни план елита за следећу финансијску кризу је нестабилнији и подлижнији катастрофама него икад. Унутар њега постоје неслућени нивои ризика и криминалитета. Светске владе, корпорације и грађани никада нису били овако задужени. Kада се глобална економија успори, а бомбе са дуговима почну да експлодирају, Централне банке ће штампати енормне износе новца у покушају ублажавања штете. Њихови напори ће се показати бескорисним, јер ће грађани пожурити да сачувају свој новац и богатство. Глобални монетарни систем ће морати да се реконструише.

Америка више не личи на оно што су њени оснивачи замислили

Шокантно је колико је Америка одступила од онога што је изворно била. Некад је користила своје ресурсе и ограничено федерално управљање, док је сада постала расипна и ратно-полицијска држава. Освета због америчког војног мешања у свету ускоро ће уништити нацију. Расцеп цивилизације не дешава се преко ноћи, то је поступан процес. Огромне и сложене империје уротиће се против Америке. Њихови ресурси су исцрпљени управљањем новим кризама. Једном када елите схвате да су њихови главни планови неоствариви, почеће да пљачкају друштво, пре него други постану свесни његовог распадања. Имајте у виду да су проблеми Америке цивилизацијске природе, а околности ће вероватно постати много горе све док се држава потпуно не уништи.

(Агенција Газета)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

98187093 262121271815911 5764122891809456128 n

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ЈА ВОЛИМ СРБИЈУ