Belgrade
-2°C
Moscow
-6°C

"Не треба гледати на Запад, ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци! Одавно би нас истребили када би знали да неће добити по зубима."  Владимир Путин
Новости
(јул 11, 2019)
Након потреса јачине 7,1 степена који је у петак погодио Kалифорнију, настала је огромна пукотина на површини Земље. Био је то други јаки потрес у 48 сати.
   |    (јул 11, 2019)
Истина је да су Срби представљени у западним медијима као убице, рекао је заменик уредника француског „Фигароа“.
   |    (јун 25, 2019)
Житељи четири општине на северу КиМ — Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока, налазе се на корак од хуманитарне катастрофе јер у продавницама недостаје основних животних намирница.
   |    (јун 25, 2019)
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг запретио је да ће предузети мере уколико Русија не буде испуњавала обавезе према Споразуму о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, који је закључен између САД и СССР-а.
   |    (јун 25, 2019)
Русија, САД и Израел усагласили су се око већине питања поводом регулисања сиријске кризе, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
   |   

ПОЧЕЛА ОПЕРАЦИЈА “ЖИГ ЗВЕРИ”- ПОКРЕНУТ КООРДИНИСАНИ ПЛАН ПРАЋЕЊА СВАКОГ ЧОВЕКА НА ПЛАНЕТИ (ВИДЕО)

У прошлонедељном извешају о индијској катастрофи демонетизације, почели смо да повезујемо тачке између демонетизације, притиска за безготовинско друштво, и шема за биометријску идентификацију која ће на крају повезати свачије отиске прстију, скенирања ириса, и других идентификационих детаља, при свакој трансакцији коју обаве.

Па, игра “повежите тачке“ је управо постала још лакша. Прво, прошле недље је објављено да кључно веће које саветује владу о имплементацији “екосистема дигиталног плаћања“ (које гура и финансијра УСАИД), сада препоручује да Индија повеже своју националну базу биометријских личних података директно са пореским пријавама.

А сада се прича да Индија “ради на биометријском платном систему који ће бити повезан са корисниковим јединственим идентификационим бројем, или Аадхаар-ом.“

Не, није потребан Нострадамус да би се схватило где све ово води: Од безготовинске заједнице и биометријске идентификационе мреже, до безготовинске биометријске мреже. А ми већ знамо за безготовинску заједницу. Сада је време да прикупимо податке о биометријској идентификационој мрежи.

И не будимо наивни: Ово је координисани план да се широм света уведе биометријски систем личних података како би се пратио сваки човек на планети. Али с обзиром на то којом брзином ове нове биометријске базе података стижу на мрежу, не могуће је да их једна особа све испрати.

Листа биометријских личних података

Аустралија – Аустралија издаје биометријске пасоше од 2005. године, а Одељење за имиграцију и граничну заштиту (ДИБП) годинама води сабирне центре за изадавање виза повезано са биометријским подацима посетилаца. Али сада ће Аустралија прва да нас уведе у храбри нови свет: ДИБП ће увести први “само-обрађујући систем“ за путнике на аустралијским аеродромима, касније ове године, користећи биометријске податке уместо пасоша.

Канада – Под НЕXУС-ом, заједничким програмом Канаде и САД-а, за идентификацију путника се користи скенирање ириса. 2015.године је канадска влада проширила биомеријски преглед, укључујући и отиске прстију и дигиталне фотографије, за посетиоце из свих 151 земаља којима је потребна виза.

Грчка – У складу са диктатом Вашингтона, грчка влада је спремна да изда нове биометријске исправе ове године. Како је објављено: “ Неуспех у благовремном прављењу нових исправа би могао довести до суспензије у безвизном путовању до САД-а, који Грци тренутно уживају.“

Индија – Индија већ годинама узима отиске прстију и скенира ирис свом становништву, у својој мисији изградње највеће биометријске базе личних података на свету. План да прикупе и сачувају биометријске детаље од свих 1,2 милијарди индијских грађана је одвија брзо, и до сада је регистровано преко 1,1 милијарди људи, укључујући преко 99% свих Индијаца старијих од 18 година.

Ирак – 2016. године је ирачка влада започела национални систем личних карти који користи биометријске податке. Овај систем је нашироко критикован јер легално омогућава дискриминацију мањина.

Израел – 2009. године је Кнесет усвојио контроверзни закон биометријске базе података, да се утре пут за имплементацију националне биометријске базе личних података. У јулу прошле године је објављено да је “пилот програм“ завршен и ће сви израелски становници бити приморани да региструју своје биометријске детаље са владом. У децембру је објављено да се обавезна имплементација базе података одлаже и да отисци прстију можда више неће бити потребни.

Јапан – 2007. године је јапанска влада почела да захтева отиске прстију и дигиталне фотографије свих страних путника. Сада влада разматра имплементацију биометријског платног система који ће “омогућити“ туристима да “регистрију своје отиске прстију уз остале личне информације, а затим положе одређени износ новца на повезани рачун,“ са ког могу да купују док су у земљи.

Украјина – Закон који је донела влада Јауковича 2012. године, захтева од свих грађана Украјине, без обзира на старост, да добију биометријски пасош.

Уједињено Краљевство – Под владом Тонија Блера, а касније и Гордона Брауна, је покушана имплементација националног идентификационог регистра и система личних података, који би затевали уношење велике количине личних и биометријских информација у централну базу података. Међутим, програм је изазвао таласе протеста и влада је коначно, услед јавног негодовања, укинула план за национални регстар и уместо тога само спровела шему биометријских личних исправа за стране држављане.

САД – Извршни налог председника Трампа о уласку “терориста,“ позива Одељење за унутрашњу безбедност да “убрза завршетак и спровођење биометријског система за праћење уласка и изласка свих путника из САД-а.“ САД већ 75 година узимају отиске прстију свим страним туристима (осим Канађана) и складиште их у базу података.

(Wебтрибуне.рс)

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

"ГАЗЕТА" ВАМ ПРЕПОРУЧУЈЕ

ОГЛАСНИ ПРОСТОР

 

ИСТАКНУТИ ПАРТНЕР АГЕНЦИЈЕ ГАЗЕТА

 

ГАЗЕТА ПРОМО ВИДЕО